Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Drijvend zonnepark De Wildeman feestelijk geopend

Geschreven: 04-04-2024
Drijvend zonnepark De Wildeman feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Donderdag (28-3) werd op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel het drijvende zonnepark op de retentievijver feestelijk geopend. De ruim 4.700 zonnepanelen hebben een capaciteit voor elektriciteit aan duizend huishoudens.

In 2023 werd bij bedrijventerrein De Wildeman het eerste drijvende zonnepark van Zuid-Nederland aangelegd. In het bijzijn van burgemeester Pieter van Maaren, ondernemers en andere genodigden werd de symbolische openingshandeling verricht: de onthulling van een afbeelding van het dashboard. Dat paneel laat zien wat het zonnepark aan energie en besparingen oplevert. Ook werd de elektrische stadsauto van voormalig wethouder Willem Posthouwer aangesloten op het parknetwerk. Posthouwer was destijds nauw betrokken bij de aanleg van het drijvende zonnepark.

Goede samenwerking
In een korte toespraak haalde Posthouwer de goede samenwerking aan tussen gemeente en ondernemers: ‘We staan op een belangrijk punt voor de energietransformatie. Cruciaal daarvoor is hoe gemeente en ondernemers met elkaar omgaan. In Zaltbommel is daar de laatste jaren een gemeenschappelijkheid ontstaan en dat is fantastisch. We hebben samen een langetermijnbeleid afgesproken en dat vastgelegd in de "Deal voor Duurzaamheid". Dat is een belangrijke pijler voor succes van dit project.’

Ook huidig wethouder Ed Goossens prees de goede samenwerking: ‘Voor dit soort projecten heb je een paar dingen nodig: lef, doorzettingsvermogen en ook af en toe geduld. Collectieve kracht is daarbij het toverwoord. Ik denk dat we heel trots mogen zijn op wat hier is gerealiseerd.’

Uitdagingen
Zoltan Hunor (voorzitter van CDBZ) memoreerde tot slot de gezamenlijke energiecoöperatie van De Wildeman en de bedrijventerreinen van Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerreinen Zaltbommel (SOBZ) de uitdagingen die alle betrokkenen onderweg tegenkwamen: ‘Het was een marathon, maar het is ons gelukt. Dus we gaan met die marathon door. En hopen voor de komende jaren op steeds meer successen op onze weg naar duurzaamheid. Voor een mooiere, betere en groene wereld.’

Koolmezenhuisje
De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Alle gasten kregen een duurzaam koolmezenhuisje mee naar huis.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...