Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

onmiddellijke stopzetting vervolgonderzoek gebiedsontwikkeling

Geschreven: 13-03-2024
onmiddellijke stopzetting vervolgonderzoek gebiedsontwikkeling

ALEM - Dorpsraad Alem heeft het college verzocht het vervolgonderzoek naar de gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries met onmiddellijke ingang te stoppen. Reden: de kennelijke dubbele pet van wethouder Peter de Vries. Dat blijkt uit een ingezonden brief van de dorspraad aan het college.

De gemeente Maasdriel heeft in het gebied rond Alem en St. Andries plannen voor het ontwikkelen van circa 200 hectare extra riviernatuur. Daarnaast wil men er toerisme en recreatie stimuleren en delfstoffen winnen.

Het voorgenomen besluit rond een vervolgonderzoek werd tijdens de raadsvergadering van 28 september 2023 door het college aan de gemeenteraad voorgelegd. Er waren tien stemmen voor en acht stemmen tegen. Twee (voormalige) CDA-raadsleden, Helrnine van Boxtel en Theo van Goch, onthielden zich van stemming, zij hebben percelen grond in het plangebied. De Dorpsraad schrijft: 'Die percelen líggen echter ver weg van het betwiste ontzandingsgebíed waar deze avond ook over gestemd zou worden. Raadslid Van Boxtel verklaarde hierbij dat beiden onder grote druk gezet zijn om niet mee te stemmen, omdat anders mogelijk hun integriteit ernstig ter discussie zou komen te staan.'

Integriteit
Na onderzoek blijkt nu dat de dossierhoudende wethouder Peter de Vries, óók een perceel grond in het plangebied heeft. Die bewering wordt gesteund door diverse stukken en verschillende afbeeldingen die behandeld zijn in de klankbordgroep, zaken die het college heeft ingezien.

De Dorpsraad is hierover zeer ontstemd: 'De verantwoordelijk wethouder heeft letterlijk alles uit de kast gehaald om het vervolgonderzoek door te drukken. Hij had dit dosier echter niet mogen behandelen in verband met mogelljke belangenverstrengeling. Als bij twee raadsleden gedreigd wordt met een integriteitskwestie, dan mogen we in het geval van de wethouder grote vraagtekens zetten bij zijn integriteit.'

Stoppen
De dorpsraad stelt in hun schrijven dat het vervolgonderzoek naar gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries met onmiddellijke ingang moet stoppen. 'De uitkomst van de stemming in de gemeenteraad van 28 september 2023 op en zeer discutabele wijze tot stand is gekomen. En het feit dat verantwoordelijk wethouder De Vries zélf een perceel grond blijkt te hebben in het plangebied en daardoor nooit portefeuillehouder had mogen zijn.' Daar komt ook bij dat de Alemse bevolking heeft aangegeven absoluut tegen de ontzanding te zijn. Aldus dorpsraad Alem in hun brief aan het college.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Alem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...