Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Dorpshuizen belangrijk voor leefbaarheid nu en in de toekomst Zaltbommel

Geschreven: 02-07-2023
Dorpshuizen belangrijk voor leefbaarheid nu en in de toekomst Zaltbommel

ChristenUnie (CU) Zaltbommel stelde onlangs collegevragen over het gebruik van de dorpshuizen in de gemeente Zaltbommel door de gemeente. Het college heeft deze inmiddels beantwoord.

Dorps- en buurthuizen spelen een onmisbare rol in het leefbaar houden van dorpen, wijken en buurten. Daarom is het van belang dat de gemeente dit waar mogelijk ondersteund en zelf deze locaties ook gebruikt voor informatieavonden en dergelijke als dat nodig is. Aldus de CU.

Het college is het met die stelling eens en geeft aan het gebruik van de dorpshuizen te willen stimuleren. Men wil daarbij inzicht krijgen in welke positie de dorpshuizen innemen in de respectievelijke kernen. Het college reageerde: ‘Een heel gewoon gebouw wordt bijzonder als het een voorziening is die belangrijk is voor onze inwoners. Ze bevorderen de saamhorigheid en zijn daarmee essentieel voor de leefbaarheid. We zetten in op het behoud van de bestaande voorzieningen.’

Gesprek
De fractie: ‘Het is goed te zien dat het college het met ons eens is dat dorpshuizen, ook in de toekomst, leefbaar en open moeten blijven. Het college geeft aan meer dan voorheen in gesprek te zijn met de besturen van de dorpshuizen.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...