Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Dorpshuis Gelre’s End definitief niet naar de Woerd Hedel

Geschreven: 06-10-2023
Dorpshuis Gelre’s End definitief niet naar de Woerd Hedel

Er is geen draagvlak voor de verplaatsing van dorpshuis Gelre’s End naar de Woerd. Dat blijkt uit een gesprek met het dorpshuisbestuur, de dorpsraad en uit een peiling onder de inwoners van Hedel.

Het college schrapt om deze reden Gelre’s End uit het haalbaarheidsonderzoek naar een maatschappelijk centrum op de Woerd in Hedel. Het onderzoek wordt wel voortgezet om de haalbaarheid in kaart te brengen van het verplaatsen van de drie Hedelse basisscholen inclusief kinderopvang, een bibliotheekvoorziening, een gymzaal, een huisartsenpraktijk, een apotheek en overige maatschappelijke functies waaronder het adviesplein.

De Woerd bestaat uit de agrarische gronden tussen de Koningin Wilhelminastraat en de Burgemeester C. van de Werkenstraat.

Draagvlak
Vanaf maart 2023 is met diverse partijen individueel en in groepsverband gekeken naar de mogelijkheden en wensen voor het huisvesten van alle partijen in één gebouw. Het college laat weten: ‘Uit de gesprekken en bijeenkomsten is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is bij het bestuur van het dorpshuis, de dorpsraad en inwoners van Hedel om Dorpshuis Gelre’s End te verplaatsen naar locatie de Woerd. Een van de belangrijkste reden is dat het dorpshuis op de huidige locatie beter kan functioneren zonder (geluids- en parkeer)overlast te veroorzaken voor de omgeving.’ Maar er is meer …

Minder ruimte
Daarnaast is de nieuwbouw van een dorpshuis volgens gemeentelijk beleid beperkt tot maximaal 200 m2 bruto vloeroppervlakte. Verplaatsing van het dorpshuis naar de Woerd zou betekenen dat er minder ruimte komt. Dit terwijl de beschikbare ruimte op de huidige locatie nodig is voor de hoeveelheid van en de grootte van activiteiten.

Voldoende vraag
Ook als de maatschappelijke functies worden verplaatst naar de Woerd blijft er voldoende vraag naar ruimte in het dorpshuis. Het college: ‘De overige potentiële gebruikers van het maatschappelijk centrum respecteren dit standpunt, hoewel een enkeling het jammer vindt dat bijvoorbeeld een podium niet kan worden gedeeld.’ 

Het onderzoek is naar verwachting eind dit jaar klaar.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...