Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Doe mee met beplantingsproject Zaltbommel in het Groen

Geschreven: 17-06-2024
Doe mee met beplantingsproject Zaltbommel in het Groen

ZALTBOMMEL - Bewoners in het buitengebied van Zaltbommel krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf en percelen landschappelijk aantrekkelijker te maken. Doe mee met het beplantingsproject Zaltbommel in het Groen. Op maandag 8 juli juni organiseren de gemeente Zaltbommel en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hierover een informatieavond in Dorpshuis De Gaarde, Schoolstraat 8 in Nederhemert. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Er kunnen maximaal vijftien deelnemers meedoen. Dus meld je snel aan op slgelderland.nl.

Met de actie ’Zaltbommel in het Groen’ willen gemeente Zaltbommel en SLG samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Denk aan knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen.

Inspiratieavond
Op de inspiratieavond op 8 juli vertelt een adviseur van SLG meer over dit project. Je krijgt informatie over je eigen landschap, hoort hoe je mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. Ook kun je je gelijk aanmelden voor een kosteloos veldbezoek met landschapsplan.

Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een kosteloos beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting voor je besteld. In het najaar wordt het gezamenlijk uitgedeeld.

Versterking Zaltbommels landschap en biodiversiteit
Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt voor het aanbrengen van landschapselementen, struweelhagen en knotwilgen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek.
Inwoners van Zaltbommel hebben eerder meegedaan aan de uitvoering van biodiversiteitsplannen

Doe ook mee!
Doe je ook mee? Zo leveren we samen een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied. Wil je meer informatie of aanmelden voor de informatieavond en het project? Kijk op slgelderland.nl/projecten/zaltbommel-in-groen/.

De gemeente Zaltbommel en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk.

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...