Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Doe mee met beplantingsproject Maak je erf goed Gelderland

Geschreven: 09-04-2024
Doe mee met beplantingsproject Maak je erf goed Gelderland

ROZENDAAL - Inwoners in het buitengebied van Gelderland kunnen zich nu aanmelden voor het beplantingsproject Maak je erf goed Gelderland. Het Cultuurfonds Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen een impuls geven aan het cultuurlandschap met streekeigen erven en bijbehorende beplanting. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen om de biodiversiteit te versterken. Denk aan karakteristieke landschapselementen zoals knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, houtsingel, struweelhagen en/of hoogstambomen. Op donderdag 25 april organiseren zij hierover een webinar. Deelnemers kunnen zich voor de webinar en de actie aanmelden via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/maak-je-erf-goed-gelderland.

Het beplantingsproject is een unieke kans voor inwoners in het buitengebied van Gelderland, die hun erven willen verfraaien met streekeigen beplanting.

Plan van adviseur
Na aanmelding maakt een adviseur van SLG op basis van de wensen van de eigenaar een landschapsplan met de in het landschapstype bijpassende struiken en bomen, en brengt indien nodig een veldbezoek. Naast een uitgewerkt plan ontvangen deelnemers een aanbieding voor betaalbare aanschaf van beplanting om het erf aantrekkelijker te maken. Komende winter wordt het plantmateriaal thuis bezorgd.

Webinar 25 april
Tijdens de webinar ‘Maak je erf goed Gelderland’ op donderdag 25 april om 19.30 uur wordt uitleg gegeven over de werkwijze van het project. Ook vertelt Jelle Linders, adviseur van SLG, een boeiend verhaal over de verschillende Gelderse landschapstypen, de kenmerkende landschapselementen, over het traditionele boerenerf en hoe je de biodiversiteit kunt versterken. De webinar is interessant voor iedereen, ook als je niet deelneemt aan het project, en begint om 19.30 uur. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je op slgelderland.nl/projecten/maak-je-erf-goed-gelderland.

Versterking cultuurlandschap en biodiversiteit
Met het beplantingsproject Maak je erf goed Gelderland willen het Cultuurfonds Gelderland en SLG landschapselementen terugbrengen en zo de biodiversiteit bevorderen en de identiteit van onze omgeving versterken.
Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt voor het aanbrengen van landschapselementen zoals struweelhagen en knotwilgen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek.

Over Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich sinds 1986 in voor het behouden en versterken van de kwaliteit van het cultuurlandschap in Gelderland.

Over het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners. Het Cultuurfonds Gelderland is een van de twaalf provinciale afdelingen. 

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...