Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

Geschreven: 15-11-2023
de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

De Vlaamse schrijfster Els Beerten ( 1959) is zondagmiddag 19 november te gast bij Vereniging Deventer Literair. Zij zal om 15.00 uur in de theaterzaal van Mimik een lezing geven over haar werk.

Els Beerten studeerde Nederlands en Engels en volgde een lerarenopleiding aan de universiteit. Ook volgde ze de Toneelacademie van Maastricht.

Ze geeft les in Nederlands, Engels en Creatief Schrijven en ze geeft jaarlijks een cursus Creatief Schrijven voor beginners.

Als freelance medewerker bij Topmagazine, waarvoor ze verhalen en gedichten schreef, won ze de John Flandersprijs met haar kortverhaal "Vreemde Eend".

Haar debuut verscheen in 1987: Scenes. Haar jongste boek "De rest van ons leven" ligt sinds maart 2022 in de boekhandel.

Els Beerten is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en van PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting en vervolgde schrijvers.

Het zal zondagmiddag 19 november vooral gaan over "De rest van ons leven", Een universeel verhaal over ontheemd zijn, een spannend relaas over opgroeien, een parabel over het creëren van een thuis in mooie zinnen in een meeslepende en kraakheldere stijl.

Fredo Santoro vertrekt als kind met zijn vader vanuit het Italië van Mussolini naar Engeland. Na de de oorlog keert hij terug naar zijn geboorteland, maar voelt zich daar een vreemde. Toch blijft hij in alle voor- en tegenspoed trouw aan zichzelf en zijn idealen. Lessen die hij doorgeeft aan de volgende generatie.

Zondagmiddag 19 november  om 15.00 uur kunt u deze lezing bijwonen.

Bent u lid van Deventer Literair of wordt u dat zondag, dan is de lezing gratis en kunt u een introducé meenemen voor 8 euro,-.

Bibliotheekleden betalen ook 8 euro,-. Niet-leden betalen 12,euro-.

Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...