Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

Geschreven: 15-11-2023
de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

De Vlaamse schrijfster Els Beerten ( 1959) is zondagmiddag 19 november te gast bij Vereniging Deventer Literair. Zij zal om 15.00 uur in de theaterzaal van Mimik een lezing geven over haar werk.

Els Beerten studeerde Nederlands en Engels en volgde een lerarenopleiding aan de universiteit. Ook volgde ze de Toneelacademie van Maastricht.

Ze geeft les in Nederlands, Engels en Creatief Schrijven en ze geeft jaarlijks een cursus Creatief Schrijven voor beginners.

Als freelance medewerker bij Topmagazine, waarvoor ze verhalen en gedichten schreef, won ze de John Flandersprijs met haar kortverhaal "Vreemde Eend".

Haar debuut verscheen in 1987: Scenes. Haar jongste boek "De rest van ons leven" ligt sinds maart 2022 in de boekhandel.

Els Beerten is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en van PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting en vervolgde schrijvers.

Het zal zondagmiddag 19 november vooral gaan over "De rest van ons leven", Een universeel verhaal over ontheemd zijn, een spannend relaas over opgroeien, een parabel over het creëren van een thuis in mooie zinnen in een meeslepende en kraakheldere stijl.

Fredo Santoro vertrekt als kind met zijn vader vanuit het Italië van Mussolini naar Engeland. Na de de oorlog keert hij terug naar zijn geboorteland, maar voelt zich daar een vreemde. Toch blijft hij in alle voor- en tegenspoed trouw aan zichzelf en zijn idealen. Lessen die hij doorgeeft aan de volgende generatie.

Zondagmiddag 19 november  om 15.00 uur kunt u deze lezing bijwonen.

Bent u lid van Deventer Literair of wordt u dat zondag, dan is de lezing gratis en kunt u een introducé meenemen voor 8 euro,-.

Bibliotheekleden betalen ook 8 euro,-. Niet-leden betalen 12,euro-.

Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...