Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

Geschreven: 15-11-2023
de lezing van schrijfster Els Beerten Vereniging Deventer Literair

De Vlaamse schrijfster Els Beerten ( 1959) is zondagmiddag 19 november te gast bij Vereniging Deventer Literair. Zij zal om 15.00 uur in de theaterzaal van Mimik een lezing geven over haar werk.

Els Beerten studeerde Nederlands en Engels en volgde een lerarenopleiding aan de universiteit. Ook volgde ze de Toneelacademie van Maastricht.

Ze geeft les in Nederlands, Engels en Creatief Schrijven en ze geeft jaarlijks een cursus Creatief Schrijven voor beginners.

Als freelance medewerker bij Topmagazine, waarvoor ze verhalen en gedichten schreef, won ze de John Flandersprijs met haar kortverhaal "Vreemde Eend".

Haar debuut verscheen in 1987: Scenes. Haar jongste boek "De rest van ons leven" ligt sinds maart 2022 in de boekhandel.

Els Beerten is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en van PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting en vervolgde schrijvers.

Het zal zondagmiddag 19 november vooral gaan over "De rest van ons leven", Een universeel verhaal over ontheemd zijn, een spannend relaas over opgroeien, een parabel over het creëren van een thuis in mooie zinnen in een meeslepende en kraakheldere stijl.

Fredo Santoro vertrekt als kind met zijn vader vanuit het Italië van Mussolini naar Engeland. Na de de oorlog keert hij terug naar zijn geboorteland, maar voelt zich daar een vreemde. Toch blijft hij in alle voor- en tegenspoed trouw aan zichzelf en zijn idealen. Lessen die hij doorgeeft aan de volgende generatie.

Zondagmiddag 19 november  om 15.00 uur kunt u deze lezing bijwonen.

Bent u lid van Deventer Literair of wordt u dat zondag, dan is de lezing gratis en kunt u een introducé meenemen voor 8 euro,-.

Bibliotheekleden betalen ook 8 euro,-. Niet-leden betalen 12,euro-.

Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...