Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De grootste vijver van muzikaal talent in Oost-Nederland bestaat 1 jaar

Geschreven: 28-03-2024
De grootste vijver van muzikaal talent in Oost-Nederland bestaat 1 jaar

OVERIJSSEL - Sonar, hét platform voor muzikaal talent in Gelderland en Overijssel, viert 1 april haar eerste verjaardag. Sinds de lancering op Booster Festival 2023 zijn er meer dan 1400 bands, dj’s, producers en acts en 200 organisatoren te vinden op checksonar.nl. Om dit te vieren trakteren initiatiefnemers Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel op een feestweek met verschillende kansen voor Oost-Nederlands talent.

Sonar
Sonar is een thuis voor muzikanten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuw talent te ontdekken. Het is een initiatief van Poppunt Gelderland en Overijssel, gebaseerd op het succesvolle VI.BE platform uit België. Sinds de lancering zijn er ruim 1400 artiesten uit Oost-Nederland actief op het platform, van beginner tot professional en van techno-dj tot singer-songwriter. Organisatoren kunnen via Sonar een gerichte oproep uitzetten, waar artiesten op kunnen reageren met hun profiel. Uit alle inzendingen kiest de organisator de beste match.

“Voor mij is Sonar nu al een onmisbare tool die ook echt zorgt voor meer spots voor talent uit eigen regio.” - Marijn de Valk (poppodium Luxor Live)

Feestweek
Om haar eenjarig bestaan te vieren, trakteert Sonar vanaf 1 april een week lang op een reeks bijzondere pitches. Zo kunnen artiesten uit Gelderland en Overijssel zich vanaf die week inschrijven voor feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, Double Vee, Musicmaker en Zwarte Cross en worden er twee gratis videoregistraties weggegeven. Als klap op de vuurpijl maken de acts kans op een speelplek op Boomtown Gent, het gratis indiefestival van concertorganisator Democrazy tijdens de Gentse Feesten. Dit is een uitwisseling met VI.BE, die op haar beurt een Belgische act afvaardigt naar het Nederlandse Valkhof Festival. Alle oproepen verschijnen op www.checksonar.nl.

Oost-Nederland
Sonar is een initiatief van Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland i.s.m. de poppodia Luxor Live, Doornroosje, GIGANT, Metropool, Hedon, Burgerweeshuis, popcentrum Jacobiberg, broedplaats De Basis, ArtEZ Conservatorium, productiehuis BRUT en Booster Festival. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide Provincies. De pitches komen uit het hele land, maar reageren kan vooralsnog enkel door muzikanten, dj’s en acts uit Oost-Nederland.
checksonar.nl 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Overijssel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...