Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Eindhovense Klusbus

Geschreven: 20-03-2024
De Eindhovense Klusbus

EINHOVEN - Gemeente Eindhoven en de Eindhovense woningcorporaties gaan samen met lokale aannemers door met de Klusbus. De aanpak blijkt namelijk een groot succes. Onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven wijst uit dat de Klusbus daadwerkelijk de doelgroep bereikt die moeite heeft met het betalen van de energierekening. Al meer dan 10.000 huishoudens hebben er profijt van gehad. En het aanbrengen van kleine energiebesparende middelen door de klussers van de Klusbus heeft tot nu toe een besparing van 2.108.032 kg CO₂ opgeleverd.

De Eindhovense Klusbus is een slagvaardige samenwerking van de gemeente en de woningcorporaties in het Duurzaamheidspact - in samenwerking met lokale aannemers. Wethouder Rik Thijs (Klimaat en energie): “Het samenwerkingsverband, in combinatie met extra geld van het Rijk, is een stap in de strijd tegen energiearmoede. Het is belangrijk dat iedereen stappen kan zetten in het verduurzamen van je huis.”

Extra budget
De Eindhovense Klusbus zou rijden tot 1 april 2024. Nu er extra budget beschikbaar is gesteld, gaan we door. De Klusbus is begonnen in buurten met het hoogste percentage energiearmoede. Na 1 april gaan we in meer buurten rijden. Hierdoor bereiken we nog meer mensen. Inwoners ontvangen bericht in de vorm van een flyer of brief als de klussers in hun buurt aan de slag gaan. Vervolgens kunnen ze zelf een afspraak maken met de Klusbus om gratis kleine energiebesparende maatregelen aan te laten brengen in hun woning.

Breed programma tegen energiearmoede
De Klusbus maakt deel uit van een bredere aanpak van energiearmoede. Zo is er elke dinsdag een gratis inloopspreekuur in De Bibliotheek Eindhoven (in de Witte Dame), brengen energiecoaches van de gemeente huisbezoeken met advies over grote isolerende maatregelen én komen energiecoaches van Energiebox langs met slimme besparingstips. Met de extra middelen verlengen we ook deze succesvolle projecten.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...