Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Eindhovense Klusbus

Geschreven: 20-03-2024
De Eindhovense Klusbus

EINHOVEN - Gemeente Eindhoven en de Eindhovense woningcorporaties gaan samen met lokale aannemers door met de Klusbus. De aanpak blijkt namelijk een groot succes. Onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven wijst uit dat de Klusbus daadwerkelijk de doelgroep bereikt die moeite heeft met het betalen van de energierekening. Al meer dan 10.000 huishoudens hebben er profijt van gehad. En het aanbrengen van kleine energiebesparende middelen door de klussers van de Klusbus heeft tot nu toe een besparing van 2.108.032 kg CO₂ opgeleverd.

De Eindhovense Klusbus is een slagvaardige samenwerking van de gemeente en de woningcorporaties in het Duurzaamheidspact - in samenwerking met lokale aannemers. Wethouder Rik Thijs (Klimaat en energie): “Het samenwerkingsverband, in combinatie met extra geld van het Rijk, is een stap in de strijd tegen energiearmoede. Het is belangrijk dat iedereen stappen kan zetten in het verduurzamen van je huis.”

Extra budget
De Eindhovense Klusbus zou rijden tot 1 april 2024. Nu er extra budget beschikbaar is gesteld, gaan we door. De Klusbus is begonnen in buurten met het hoogste percentage energiearmoede. Na 1 april gaan we in meer buurten rijden. Hierdoor bereiken we nog meer mensen. Inwoners ontvangen bericht in de vorm van een flyer of brief als de klussers in hun buurt aan de slag gaan. Vervolgens kunnen ze zelf een afspraak maken met de Klusbus om gratis kleine energiebesparende maatregelen aan te laten brengen in hun woning.

Breed programma tegen energiearmoede
De Klusbus maakt deel uit van een bredere aanpak van energiearmoede. Zo is er elke dinsdag een gratis inloopspreekuur in De Bibliotheek Eindhoven (in de Witte Dame), brengen energiecoaches van de gemeente huisbezoeken met advies over grote isolerende maatregelen én komen energiecoaches van Energiebox langs met slimme besparingstips. Met de extra middelen verlengen we ook deze succesvolle projecten.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...