Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Dansvoorstelling verwonderland Stond Met Live Orkest Op Het Podium

Geschreven: 15-04-2024
De Dansvoorstelling verwonderland Stond Met Live Orkest Op Het Podium

DRUNEN - Een heel orkest én de dansgroepen van het Pieck op het podium; het paste! Fysiek kon iedereen een plekje vinden, maar daarnaast leverde de combinatie van poporkest Mixed Up en Pieck-dansers een spannend podiumbeeld op, wat geen moment verveelde. Natuurlijk droeg ook de prachtige aankleding en het treffende decor, geïnspireerd op bekende kunstenaars, daaraan bij.

Kinderen in witte pakken, met gele alpinopetjes op en rode handschoenen aan, kleuren geïnspireerd op de schilder Mondriaan, brachten hun strak ingestudeerde danspasjes op het toneel. Achter hen zat het poporkest Mixed Up. Onder leiding van Neil van der Drift begeleidden zij een overgroot deel van de dansen live. De uitdaging zat hem voor het orkest in de overgangen; van klassiek naar hiphop en weer terug naar klassiek is best pittig. Het zijn harde overgangen in de muziek en dat vraagt veel focus. Daarnaast moet er super strak gespeeld worden, want dat strakke ritme is wat de dansers nodig hebben! Dat dat wel goed kwam zagen we. De dansers konden op het orkest vertrouwen en precies doen wat ze ingestudeerd hadden. Naast het orkest was er ook live zang op het podium door Sofya Nadzharyan. Ze zong vol vertrouwen en overgave vier nummers.

Door de voorstelling heen waren verschillende kunstenaars verweven, waar de kleding en decors naar verwezen. De buikdanseressen droegen Dalí snorretjes en dansten een prachtige choreografie. De bekende romantische brug uit de werken van Monet sierde het podium achter een groepje klassieke danseresjes.

NEEM DE TIJD OM JE TE VERWONDEREN

Het verhaal was losjes gebaseerd op ‘Alice in wonderland’: Het bekende konijn, gespeeld en gedanst door Cheyenne Driehuis, handelde in tijd en liep Alice tegen het lijf. Zij verleidde het konijn zich opnieuw te verwonderen en met haar de wereld van de kunsten in te gaan. Want naast etenstijd en tekort aan tijd is er ook nog zoiets als kwaliteit. Sterre van der Pas danste al vaker hoofdrollen bij het Pieck, en dat is niet voor niks. Haar bewegingen zijn zeer gracieus, haar timing is perfect maar bovenal; wat een présence! De scènetjes die ze speelde met het Konijn gaven het verhaal nèt die extra informatie die er nodig was.

Tegen het einde was de kunstenaar Bansky aan zet. Kleine break-dancers lieten hun kunnen zien in witte shirts met daarop het overbekende meisje met ballon gedrukt. Ze dansten met lef en plezier, daarbij opgezweept door het orkest en Sofya. ‘Follow your Dreams’ stond met grote letters op een decorstuk. En dat doet het Pieck; Dromen van een combinatie van dans en livemuziek, en dat nog waarmaken ook!

KADER

Het Pieck maakt elke twee jaar een grote dansvoorstelling waar nagenoeg alle dansgroepen van het Pieck aan deelnemen. Steeds wordt er een koppeling gezocht met een andere kunstdiscipline. De voorstelling ‘Verwonderland’ is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heusden in het kader van het jaarthema ‘Verschillen verbinden’.

ONDERSCHRIFT

De buikdans groep van het Pieck danste een prachtige choreografie in de dansvoorstelling ’Verwonderland’, waarvoor de samenwerking werd gezocht met het poporkest Mixed Up van de Drunense harmonie.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...