Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Dagelijks Leven woonzorglocatie voor mensen met dementie in Eibergen

Geschreven: 31-05-2023
Dagelijks Leven woonzorglocatie voor mensen met dementie in Eibergen

Zorgorganisatie Dagelijks Leven is gestart met de bouw van een kleinschalige woonzorglocatie aan de Beukenlaan 1 in Eibergen, op de plek van de oude basisschool De Driesprong. In Het Berkelhuis wordt straks gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met de diagnose dementie.

“Dat we een woonzorglocatie mogen openen op deze mooie plek vinden we geweldig”, vertelt Judith Bunt, opstartmanager van Het Berkelhuis “Dit is voor ons ook nog eens een toplocatie: voorzieningen zijn dichtbij en het huis mét grote tuin en open poort staat midden in een levendige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van activiteiten in de wijk. Op deze plek gaat dat perfect lukken.”

Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die ze met eigen meubels en spullen van thuis kunnen inrichten. Het Berkelhuis is geen standaard woonzorglocatie, benadrukt Judith. “Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners mogen altijd helpen. Vinden ze het leuk om aardappels te schillen of boontjes te doppen? Graag! Hebben ze zin om in de tuin aan de slag te gaan? Prima! Juist een keer géén zin om mee te doen met een activiteit? Geen probleem. Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW.”

Meer informatie over wonen of werken in Het Berkelhuis? Neem contact op met Judith Bunt via j.bunt@dagelijks-leven.nl of bezoek de website https://www.hetberkelhuis.nl.

Rivierenland Radio is in Eibergen te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...