Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Dagelijks Leven woonzorglocatie voor mensen met dementie in Eibergen

Geschreven: 31-05-2023
Dagelijks Leven woonzorglocatie voor mensen met dementie in Eibergen

Zorgorganisatie Dagelijks Leven is gestart met de bouw van een kleinschalige woonzorglocatie aan de Beukenlaan 1 in Eibergen, op de plek van de oude basisschool De Driesprong. In Het Berkelhuis wordt straks gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met de diagnose dementie.

“Dat we een woonzorglocatie mogen openen op deze mooie plek vinden we geweldig”, vertelt Judith Bunt, opstartmanager van Het Berkelhuis “Dit is voor ons ook nog eens een toplocatie: voorzieningen zijn dichtbij en het huis mét grote tuin en open poort staat midden in een levendige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van activiteiten in de wijk. Op deze plek gaat dat perfect lukken.”

Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die ze met eigen meubels en spullen van thuis kunnen inrichten. Het Berkelhuis is geen standaard woonzorglocatie, benadrukt Judith. “Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners mogen altijd helpen. Vinden ze het leuk om aardappels te schillen of boontjes te doppen? Graag! Hebben ze zin om in de tuin aan de slag te gaan? Prima! Juist een keer géén zin om mee te doen met een activiteit? Geen probleem. Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW.”

Meer informatie over wonen of werken in Het Berkelhuis? Neem contact op met Judith Bunt via j.bunt@dagelijks-leven.nl of bezoek de website https://www.hetberkelhuis.nl.

Rivierenland Radio is in Eibergen te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...