Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Dag van de Techniek Heusden

Geschreven: 31-05-2024
Dag van de Techniek Heusden

HEUSDEN - Altijd al een kijkje in de keuken willen krijgen bij toffe technische bedrijven en organisaties uit de regio? Op zaterdag 8 juni vindt de 6e editie plaats van de Dag van de Techniek Heusden. Dit jaar stelt Hydro Extrusion Drunen haar deuren open als gastbedrijf van deze unieke dag.

Deze dag is speciaal ontwikkeld voor jongeren en zij-instromers die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of zich oriënteren op een studierichting. De Dag van de Techniek is een van de doorlopende projecten van Ondernemend Heusden.

Ondernemend Heusden organiseert samen met gastbedrijf Hydro Extrusion Drunen dit terugkerend evenement samen met maar liefst 48 technische bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen uit de regio.

Als partner van Ondernemend Heusden is gemeente Heusden al jaren ambassadeur van de Dag van de Techniek.

Het doel van deze dag is om jongeren en zij-instromers te inspireren en te laten zien dat techniek overal is. Bij techniek denk je vaak aan het in elkaar zetten van ingewikkelde machines of lassen. Maar wist je dat het veel meer is dan dat? Het komt ook terug in pretparken, het ontwerpen en produceren van gebouwen en auto’s, en zelfs in VR-brillen en computergames. Met techniek kun je zoveel kanten op! En dat kun je op een interactieve en leuke manier ontdekken tijdens de Dag van de Techniek Heusden 2024.

Ook zijn er onderwijsinstellingen aanwezig van diverse niveaus; van basisonderwijs, middelbare scholen, MBO en HBO tot technische opleidingsbedrijven uit de regio. Zo maken jongeren en zij-instromers niet alleen kennis met techniek, maar ook met eventuele toekomstige studierichtingen.

Bezoek de Dag van de Techniek Heusden:

Wanneer: zaterdag 8 juni 2024
Tijd: 10.00 uur tot 15.00 uur
Locatie: Hydro Extrusion Drunen, Alcoalaan 1, 5151 RW  Drunen
Kosten: gratis toegang

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur ben je van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. Net zoals vorig jaar is er een leuke, interactieve looproute waarop je zelf de techniek kunt ervaren met uiteenlopende opdrachten! De Heusdense technische bedrijven en regionale organisaties staan te popelen om jou als nieuw technisch talent te ontmoeten! Benieuwd naar de deelnemers en de route? Bekijk het via Dag van de Techniek - Ondernemend Heusden

De Dag van de Techniek Heusden wordt mede mogelijk gemaakt door Deltaplan Techniek – uitgevoerd door Midpoint Brabant. Deltaplan Techniek heeft als doel dat inwoners in de regio Midden-Brabant enthousiast worden voor leren en werken in de techniek. Dat doen zij door in de sector techniek de regionale samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Bij events zoals “Dagen van de Techniek” in de gehele regio Midden-Brabant, wordt zichtbaar hoe deze samenwerking leidt tot inspirerende plekken om de techniek van dichtbij te ervaren!

De Dag van de Techniek Heusden 2024 is groter dan ooit, dat wil je echt niet missen! Trek de dag ervoor uit. 

Rivierenland Radio is in Heusden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...