Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

D66 wil inzicht in kosten en baten opvang Oekraïense vluchtelingen Maasdriel

Geschreven: 01-09-2023
D66 wil inzicht in kosten en baten opvang Oekraïense vluchtelingen Maasdriel

De opvang en het verblijf van Oekraïense vluchtelingen binnen de gemeente Maasdriel is goed geregeld. D66 Maasdriel is blij met de adequate inzet die de gemeente hierin pleegt. De partij wil wel graag iets meer inzicht in de kosten van huisvesting en andere relevante uitgaven en stelde de nodige collegevragen.

Het potje (de bestemmingsreserve) voor Oekraïense vluchtelingen is gevuld met bijna 3,5 miljoen euro. Dit bedrag kan door het college van B en W onder de verschillende oorwaarden gebruikt worden. D66 Maasdriel is blij met de adequate inzet die de gemeente pleegt om het de Oekraïense vluchtelingen zo comfortabel mogelijk te maken tijdens hun noodgedwongen verblijf ver van eigen huis en haard. ‘Veel mensen hebben onderdak, zien om naar elkaar, kunnen de dag nuttig besteden aan onder andere werken in de regio, en kinderen maken gebruik van het onderwijs.’ Aldus fractievoorzitter Tom van Engelen.

Inzicht
Over de bestemmingsreserve wil D66, als controleur van het college, graag inzicht hebben in de voorwaarden voor de besteding van het geld. Dit mede naar aanleiding van vragen die ‘vanuit de samenleving’ worden gesteld.

D66 Maasdriel wil daarom weten onder welke voorwaarden de bestemmingsreserve te besteden is. Maar ook of ieder domein binnen de gemeente, zoals ruimtelijke ordening, sociaal domein, onderwijs en veiligheid, een beroep doen op de beschikbare middelen en onder welke voorwaarden. 

Ook wil Van Engelen geïnformeerd worden hoe de gemeenteraad op de hoogte wordt gebracht over het doel en de reden van de bestedingen. En als er een uitgave onverhoopt niet door de financiële beugel kan, wil de partij dat ook weten. ‘En is het mogelijk een uitspraak te doen over wanneer de reserve leeg raakt?’

Recreatiepark
D66 Maasdriel heeft ook specifieke vragen over de opvang van vluchtelingen op recreatiepark Resort aan de Maas in Kerkdriel. De fractie vraagt zich af een deel van het gereserveerde geld op termijn te gebruiken is om de vakantiewoningen in oorspronkelijke staat terug te brengen. Dat lijkt D66 redelijk en billijk, maar zou wel onder voorwaarden moeten gebeuren. ‘Zijn met EuroParcs/Resort aan de Maas al dan niet formele afspraken gemaakt over welk bedrag men verlangt voor de "opknapbeurt" voor de vakantiewoningen?’

Huur
Van Engelen: ‘Wij hebben vernomen dat voor de vakantiewoningen/huisvesting van de bewoners een huurbedrag wordt gevraagd. Dat is geen ondenkbare situatie, uit andere gemeenten zijn ons dergelijke constructies ook bekend.’

D66 wil weten om welke bedragen dat dan gaat en of de eventuele revenuen worden aangewend voor onder andere onderhoud. En als er dan inderdaad huur wordt betaald, dan zouden de herstelkosten uit de gemeentelijke reserve lager kunnen worden. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...