Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

D66 wil duidelijkheid en eenheid in tarieven laadpalen Zaltbommel

Geschreven: 04-10-2023
D66 wil duidelijkheid en eenheid in tarieven laadpalen Zaltbommel

Wat zijn je kosten als je als automobilist elektrisch laadt? Is er een vast - gemeentebreed - tarief, of bepaalt ‘de laadpaal’ wat je kwijt bent. D66 Zaltbommel vindt het een onwenselijke ontwikkeling dat de markt zelf kan gaan uitmaken welke tarieven er bij de laadpaal berekend worden. Verschillende tarieven zijn uit den boze, aldus de fractie die er collegevragen over stelt.

Het is in Nederland voor veel automobilisten onduidelijk welke tarieven bij laadpalen in rekening worden gebracht. Een derde van de gebruikers weet dat niet vooraf. Tarieven schommelen tussen de 30 en 70 cent per kilowattuur, er zijn vaste tarieven en flexibele tarieven. Het tarief wordt bepaald door de laadpaal, de gekozen laadpas of laadapp en de gemeente. En dat zou zo niet moeten, meent D66. Gemeente Zaltbommel koos voor meerdere aanbieders van laadpalen. Dit in tegenstelling tot veel gemeenten die via een concessiemodel werken. Ongelijkheid ligt op de loer.

Gelijk
De fractie: ‘Straks betaalt men bijvoorbeeld in de dorpen of in een wijk met een lagere dichtheid aan elektrische auto’s een hoger tarief dan in een wijk met een hogere dichtheid aan elektrische auto’s. Want dat is marktwerking. Veel burgers blijven zo achteraan de kar hangen als het om energietransitie gaat en dat terwijl de gemeente zelf stelt dat iedereen meedoet! D66 staat voor gelijke kansen en gelijke behandeling want alleen dan doet iedereen echt mee!’

Vragen
De partij wil dan ook van het college weten of deze op de hoogte van de onduidelijkheid over de tarieven. En of het college zich realiseert dat, door de keuze voor meerdere aanbieders, de onduidelijkheid alleen maar groter wordt met alle grote prijsverschillen van dien. ‘Waarom is er dan toch de keuze gemaakt voor meerdere aanbieders?’

Lager tarief
De grote onduidelijkheid in de tarieven is een bron van veel frustratie en ongelijke behandeling. Wie een laadpaalin de straat of in de buurt heeft, gaat niet snel aan de andere kant van Zaltbommel de auto opladen waar het tarief lager ligt. Aldus de fractie die zich afvraagt wat het college hieraan gaat doen.

Voorwaarden
Tot slot wil D66 weten of de gemeente bereid is met de al actieve aanbieders aan tafel te gaan en voorwaarden wil stellen aan nieuwe partijen om de tarieven over identiek te krijgen. Duidelijkheid voor alles dus.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...