Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

D66 heeft zorg over effecten bouwstopbesluit college Zaltbommel

Geschreven: 14-08-2023
D66 heeft zorg over effecten bouwstopbesluit college Zaltbommel

D66 Zaltbommel klimt in de pen en stelt collegevragen over de effecten van de stop op aanvragen van nieuwe initiatieven en bestemmingsplanherzieningen

De gemeente voerde deze stop in voor een jaar, vanaf 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. Dit in verband met de invoering van de omgevingswet per 1 januari 2024. D66 wil weten wat de vertraging hiervan is op woningbouwplannen en maatschappelijke voorzieningen. Het gaat hier over álle plannen voor onder andere woningbouw én maatschappelijke voorzieningen. 1 juli 2024.

Andere kaders
De fractie laat weten: 'De reden is dat nieuwe plannen die nu nog worden ingediend nooit meer voor 1 januari door de procedures heen komen en vanaf 1 januari gelden er andere wettelijke kaders. Bestemmingsplanherzieningen vervallen dan en worden omgevingsplannen.'

Grote opgaven
D66 Zaltbommel maakt zich ernstig zorgen over de effecten van deze stop. De gemeente Zaltbommel heeft grote opgaves op het gebied van woningbouw en energietransitie. Vertragingen daarin moeten te allen tijde worden voorkomen, vind D66. 'Bovendien is er bij veel andere gemeenten helemaal geen sprake van een dergelijke lange stop en worden nieuwe initiatieven  per 1 januari 2024 conform de nieuwe omgevingswet als omgevingsplannen in behandeling genomen'. D66 Zaltbommel vraagt zich af hoe het kan dat in Zaltbommel de extra tijd van zes maanden nodig is.

Leren
De partij verzoekt het het college antwoord te geven op de vraag ‘wat er gedaan wordt om de nadelige gevolgen voor initiatiefnemers te voorkomen’. Daarbij is het verstandig dat er gekeken wordt naar andere gemeenten die wel per 1 januari aan de slag gaan met nieuwe initiatieven en hiervan te leren en nu het nog kan hun aanpak over te nemen.

Impact
D66 stelt tot slot de vraag welke impact dit heeft op inwoners, organisaties en bedrijven en vraagt het college inzage te geven in hoeveel woningen en initiatieven hierdoor vertraagd worden opgeleverd.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Durkey Jozefzoon
Durkey Jozefzoon
Durkey Jozefzoon
Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...