Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Culturele activiteiten Alems kerkje starten september 2024 Alem

Geschreven: 11-12-2023
Culturele activiteiten Alems kerkje starten september 2024 Alem

De Hervormde kerk in Alem is verkocht aan Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel (SCFM). Met de ondertekening van de koopovereenkomst werd SCFM eigenaar van de kerk aan de Sint Odradastraat 12.

Het plan van de stichting voldeed als enige aan alle voorwaarden uit de verkoopbrochure en kwam daarmee na een zorgvuldige beoordeling als beste uit de bus. Nu de handtekeningen zijn gezet, kan Stichting Het Alems Kerkje (Stichting HAK), die de kerk gaat uitbaten als sociaal-cultureel centrum, aan de slag.

Opknappen
Stichting HAK werd in mum van tijd officieel opgericht en startte met administratieve werkzaamheden. Inmiddels staat de stichting in de startblokken om het gebouw om te vormen tot sociaal-cultureel centrum en aan te passen aan de eisen van deze tijd, zoals het moderniseren van de keuken, het toilet en de elektra. Er wordt geisoleerd, er komt een snelle internetverbinding, een airco voor koeling en verwarming én er wordt nagedacht over een aangepaste toegang voor mindervaliden. Ook is het stuc- en schilderwerk aan een opknapbeurt toe.

Vrijwilligers
Het bestuur van Stichting HAK is op zoek naar handige vrijwilligers die samen met lokale bedrijven willen helpen. Men kan zich aanmelden bij een van de bestuursleden of via info@hetalemskerkje.nl.

Daarna wordt het kerkje als sociaal-cultureel centrum in gebruik genomen

Stichting HAK
SCFM gaat het kerkje verhuren aan Stichting HAK, die er op haar beurt een sociaal-cultureel centrum met uiteenlopende activiteiten voor een breed publiek van gaat maken. In Stichting HAK zijn verschillende lokale verenigingen verenigd: Dorpsraad Alem, Erfgoedvereniging Alem, Stichting Soepenfestival Alem, Stichting Dorpshuis De Drie Linden en Uit Vrije Hand.Als onderdeel van het programma van het sociaal-cultureel centrum wordt gedacht aan tentoonstellingen, lezingen over onder andere de geschiedenis van Alem,  kunstexposities, kleine akoestische concerten en filmavonden. Het kerkje kan daarnaast dienen als huwelijkslocatie. Nieuwe ideeën en aanvullende activiteiten zijn zeer welkom. Alle activiteiten zijn aanvullend op het aanbod van Dorpshuis De Drie Linden, dat verderop in de straat ligt. Het dorpshuis gaat ook de horeca verzorgen voor het kerkje. 

Programma
Stichting HAK is druk bezig met het opstellen van een programma en agenda. De invulling van het programma zal deels worden verzorgd door de aangesloten lokale verenigingen. Het idee is dat er een website komt voor de stichting, waarop de programmering te vinden is. Meer informatie volgt binnenkort in de nieuwsbrief van Dorpsraad Alem. Het streven is om met de start van het nieuwe theaterseizoen in september 2024 de eerste activiteiten te laten plaatsvinden.

Achtergrond
Het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem is een rijksmonument. Dit karakteristieke gebouw deed de laatste jaren dienst als Dakpannenmuseum. Het kerkje met toe- en aanbehoren, de ondergrond en de grond gelegen achter de kerk (voormalig kerkhof) bood gemeente Maasdriel te koop aan voor een bedrag van  95.000 euro k.k.. Eind oktober vorig jaar maakte de gemeente de verkoop bekend en deed een oproep aan geïnteresseerden om hun plannen voor het monumentale gebouw en de bijbehorende objecten in te dienen. Dat leverde in totaal zes plannen op.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen van Heel, via 06-17292017 of info@hetalemskerkje.nl).

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Alem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...