Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

CU zoekt samenwerking rond veiligheid Bergsche Maasdijk Bommelerwaard

Geschreven: 24-09-2023
CU zoekt samenwerking rond veiligheid Bergsche Maasdijk Bommelerwaard

Christenunie Bommelerwaard wil, samen met hun provinciale partijgenoot, met BBB Gelderland en het bewonerscomité Bergsche Maasdijk Veilig, een vuist maken om de verkeersveiligheid te verbeteren op de Bergsche Maasdijk. Het gaat om het tracé tussen Well en Wijk en Aalburg. Partijen staken hiertoe onlangs de koppen bij elkaar in de speeltuin van Nederhemert-Zuid.

Op de dijk geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. De rijweg ter plaatse heeft aan beide zijden een fietssuggestiestrook. Wanneer daar fietsers rijden, kunnen auto's elkaar niet passeren. Dat levert gevaarlijke situaties op. In het verleden zijn er op de dijk al meerdere ongelukken gebeurd.

Vorig jaar nam CU Zaltbommel de situatie op de Bergsche Maasdijk in ogenschouw. Dit leidde tot schriftelijke vragen door Statenlid Freek Rebel.

Plannen en een petitie
De provincie Gelderland heeft plannen om binnen afzienbare tijd onderhoud te plegen aan het wegdek op de dijk. Hiervoor zullen ook bomen worden gekapt. Zowel de lokale fracties als het bewonerscomité hebben hier veel vragen bij, en zijn er niet van overtuigd dat dit bijdraagt aan de veiligheid op de dijk. 'Onder bewoners klinkt een brede roep om een vrijliggend fietspad aan te leggen langs de dijk. Een petitie die hiertoe oproept, is inmiddels al meer dan 3400 keer ondertekend.' Aldus de CU.

'Het is een ingewikkeld vraagstuk waar meerdere partijen iets over te zeggen hebben. Zowel de gemeente, als de provincie, als het waterschap. Er moet een oplossing komen voor de onveilige situatie voor fietsers', laat Rebel weten. Wat nu de huidige de stand van zaken is, blijft onduidelijk. 'We gaan hier als fractie acties op uitzetten en hopen snel meer duidelijkheid te kunnen geven. Verkeersveiligheid staat voor ons voorop, deze dijk moet echt veiliger.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...