Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

CU Zaltbommel bezorgd over verkeersveiligheid Steenweg

Geschreven: 15-06-2024
CU Zaltbommel bezorgd over verkeersveiligheid Steenweg

ZALTBOMMEL - ChristenUnie Zaltbommel vraagt aandacht gevraagd voor de huidige verkeerssituatie rondom de aanleg van het snelfietspad langs de Steenweg richting Den Bosch. De afsluiting en de daaropvolgende omleiding leidt tot problemen.

De Steenweg tussen de Krangstraat en de Viaductweg is momenteel afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Krangstraat en de Groenestraat in Bruchem. En daar zit het probleem.

De partij constateert dat deze omleiding tot problemen leidt:

Allereerst de verkeersveiligheid op de Krangstraat. 'Er is veel fietsverkeer, met name scholieren, op deze weg. Helaas zien we dat veel bestuurders harder rijden dan gewenst, wat de veiligheid van deze kwetsbare groep weggebruikers in gevaar brengt.' Aldus de fractie.

Vragen
Dan zijn er de beschadigde bermen in de Groenestraat. Door de toegenomen verkeersdrukte worden de bermen kapot gereden, wat niet alleen voor schade zorgt, maar wat ook de verkeersveiligheid negatief beïnvloedt. 'Deze wegen zijn simpelweg niet berekend op de huidige hoeveelheid verkeer. Daarom hebben we het college vragen gesteld.' 

De partij wil weten of het mogelijk is om de huidige omleiding te verleggen via de Heemstraweg (N322) richting Gameren en de Molenveldweg (N832) richting Kerkwijk. Deze wegen zijn beter ingericht op het verwerken van een grotere hoeveelheid verkeer.

Snelheidsbeperking
Ook vraagt de fractie zich af of er tijdelijke snelheidsbeperkende maatregelen ingevoerd kunnen worden op de Krangstraat. Bijvoorbeeld drempels, wegversmallingen of tijdelijke verkeerslichten. 'Is het mogelijk om tijdelijke snelheidscontroles te houden op de Krangstraat om de veiligheid te waarborgen en hardrijders af te schrikken?'

Waarborgen
Afrondend stelt CU Zaltbommel: 'We vragen deze maatregelen om de veiligheid van onze inwoners, met name de schoolgaande jeugd, te waarborgen en verdere schade aan onze wegen te voorkomen.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...