Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

CU: Criminaliteit in Zaltbommel serieus aanpakken Zaltbommel

Geschreven: 16-12-2023
CU: Criminaliteit in Zaltbommel serieus aanpakken Zaltbommel

ChristenUnie en VVD willen meer aandacht voor georganiseerde criminaliteit in de gemeente. Uit het rapport van de Rekenkamer blijkt dat dit ook in de gemeente Zaltbommel een aanzienlijk probleem is. De twee partijen dienden daarom een motie in. Deze werd aangenomen.

Er moet een plan van aanpak en actie komen om ondermijning tegen te gaan, aldus de beide fracties. Het college moet aan de slag. ‘Dit kan via de APV en vergunningen, maar ook met behulp van een beleidsnota met vastgelegde regels om vormen van criminaliteit aan te pakken. Om de georganiseerde criminaliteit effectief aan te kunnen pakken is integrale samenwerking belangrijk maar ook inzicht in het bedrijfsproces van criminelen is essentieel.’ Aldus de Christenunie.

Druk
CU en VVD zetten ook druk op de ketel. Het college moet ‘voortvarend’ aan de slag binnen de regio en de driehoek. De gemeenteraad dient hierover proactief en met regelmaat geïnformeerd te worden.

Partijen duiden in de motie op de verschillende terreinen waarop het college aan de slag zou moeten gaan. Zoals meer en beter inzicht in hoe de criminele wereld werkt. Dat moet onder meer leiden tot het zetten van concrete stappen om de kwetsbaarheid van de ambtelijke organisatie te verminderen. 

Bewustwording
Ook dienen het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum, de Provincie en regiogemeenten te werken aan bewustwording door middel van campagnes en verwijzingen op de respectievelijke websites.

In een zogeheten uit te werken ‘barrièremodel’ moet direct en eenvoudig duidelijk worden welke stappen criminelen zetten bij het plegen van een delict en welke partijen en gelegenheden dat delict dan mogelijk maken. ‘Hierdoor ontdek je welke barrières de gemeente en de veiligheidspartners kunnen opwerpen om het werk van deze criminelen te verstoren.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...