Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

CU: Criminaliteit in Zaltbommel serieus aanpakken Zaltbommel

Geschreven: 16-12-2023
CU: Criminaliteit in Zaltbommel serieus aanpakken Zaltbommel

ChristenUnie en VVD willen meer aandacht voor georganiseerde criminaliteit in de gemeente. Uit het rapport van de Rekenkamer blijkt dat dit ook in de gemeente Zaltbommel een aanzienlijk probleem is. De twee partijen dienden daarom een motie in. Deze werd aangenomen.

Er moet een plan van aanpak en actie komen om ondermijning tegen te gaan, aldus de beide fracties. Het college moet aan de slag. ‘Dit kan via de APV en vergunningen, maar ook met behulp van een beleidsnota met vastgelegde regels om vormen van criminaliteit aan te pakken. Om de georganiseerde criminaliteit effectief aan te kunnen pakken is integrale samenwerking belangrijk maar ook inzicht in het bedrijfsproces van criminelen is essentieel.’ Aldus de Christenunie.

Druk
CU en VVD zetten ook druk op de ketel. Het college moet ‘voortvarend’ aan de slag binnen de regio en de driehoek. De gemeenteraad dient hierover proactief en met regelmaat geïnformeerd te worden.

Partijen duiden in de motie op de verschillende terreinen waarop het college aan de slag zou moeten gaan. Zoals meer en beter inzicht in hoe de criminele wereld werkt. Dat moet onder meer leiden tot het zetten van concrete stappen om de kwetsbaarheid van de ambtelijke organisatie te verminderen. 

Bewustwording
Ook dienen het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum, de Provincie en regiogemeenten te werken aan bewustwording door middel van campagnes en verwijzingen op de respectievelijke websites.

In een zogeheten uit te werken ‘barrièremodel’ moet direct en eenvoudig duidelijk worden welke stappen criminelen zetten bij het plegen van een delict en welke partijen en gelegenheden dat delict dan mogelijk maken. ‘Hierdoor ontdek je welke barrières de gemeente en de veiligheidspartners kunnen opwerpen om het werk van deze criminelen te verstoren.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...