Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Creatieve meivakantie in Musea Zutphen

Geschreven: 20-04-2023
  Creatieve meivakantie in Musea Zutphen

ZUTPHEN – Het ‘kidsproof’ Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak in Zutphen hebben creatieve en inspirerende activiteiten gepland in de meivakantie.  

Al aan het begin van de vakantie, op 22 april, geeft fotograaf John Kuijpers een presentatie over zijn werk. Kuijpers is lid van het jubilerende fotografencollectief De Zutphense dat nu een tentoonstelling heeft in het Stedelijk Museum Zutphen. 

Japans papier marmeren 

Jong en oud kan zelf aan de slag in de workshop Japans papier maken. Kunstenares Miriam Kemperman geeft deze workshop ‘Suminagashi’ twee keer op zondag 23 april. Water is een inspiratiebron in haar werk en ook bij het Japans papier marmeren. Hier wordt namelijk water voor gebruikt. Water beweegt bij elke aanraking en tochtvlaag. Die bewegingen leggen de deelnemers vast op papier. De patronen die het water maakt kun je dus wel beïnvloeden, maar niet volledig beheersen. Zo ontstaat een samenwerking tussen de wil van de mens en de natuurlijke bewegingen van het water. Het is spannend om te zien welke prachtige patronen die oplevert. Wie hier ook mee wil experimenteren, kan zich aanmelden voor de workshop om 11 uur of om 14 uur. Miriam Verbeek is een van de deelnemende kunstenaars aan de presentatie van Pakje Kunst in het auditorium van Musea Zutphen.  

Sprookje in een kastje 

Een andere deelnemer aan Pakje Kunst, Es ten Caat, geeft op woensdagmiddag 3 mei een workshop voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar: Sprookje in een kastje. Ten Caat is ontwerper van tekst-, thema- en kinderkaarten. Geïnspireerd door haar werk in de Pakje Kunst-presentatie gaan de deelnemers samen met haar helemaal los met scheuren, knippen en plakken. Poppetjes ontleden, wol uitpluizen, takjes breken en schelpen zoeken. Zo geven ze hun eigen magische wereld vorm in een kastje.  

Audiotours en speurtochten 

Wie meer wil weten over de objecten in het museum of de geschiedenis van de stad, kan een audiotour of speurtocht doen, zoals De Verloren Muntschat, Zoek Dekking en Kruip in de huid van de archeoloog. Deelname daaraan is altijd gratis. Er is ook een spannende tabletgame, die leuk is om met de hele familie te doen. Deelnemers hieraan beleven de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen en ervaren hoe het is om eigen dukaten (munten) bij elkaar te sprokkelen. Deze tabletgame daagt iedereen uit het ‘Verhaal van Zutphen’ te ontrafelen en de pronkstukken van het museum in een nieuw licht te zien. “Een koffer vol kunst” is de creatieve speurtocht van Museum Henriette Polak. Kinderen krijgen bij de balie een koffertje en een boekje. Hiermee kunnen ze in het museum spelletjes spelen, tekenen en zelf een digitale tentoonstelling maken. Door veel zelf te doen, leren ze vanzelf meer over de kunst in dit museum. Bijvoorbeeld over de kleuren in een kunstwerk of over de portretten (beelden en schilderijen). Het boekje mag na de speurtocht mee naar huis. 

Kijk voor meer informatie over activiteiten bij de Musea Zutphen op www.museazutphen.nl.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Gidsen gezocht voor Zutphense monumenten Zutphen

Erfgoedcentrum Zutphen stelt in het oog springende monumenten open voor publiek. De Burgerzaal, de Wijnhuistoren, Sint-Janskerk en Berkelruïne zijn al enkele dagdelen per week gratis toegankelijk. Komend jaar komt daar zelfs nog een monument bij: de Bourgonjetoren. Dit jaar werden deze monum...

Flitsfeitje Kevin feat s10 van de Leven

Kevin de Gier uit Rotterdam draait alweer een aantal jaartjes mee in de muziekwereld. In 2016 kwam “Op de block” uit, de eerste solosingle van de rapper. Het werd een groot succes en is op Youtube al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken.
In de zomer van 2017 werkte hij samen met S...

Mok Bommelerwaard wordt gevuld met warme chocolademelk Zaltbommel

Voor wie wil ... De échte Bommelerwaardmok wordt zondag 17 december gratis gevuld met warme chocolademelk.

De actie is van 12.00 tot 16.00 uur bij Tourist Info Bommelerwaard, Markt 3, Zaltbommel.

Deze mok is versierd met iconische bezienswaardigheden van de Bommelerwaar...