Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

CPV na massale zoektocht naar Yoran Sleeuwijk

Geschreven: 15-01-2024
 CPV na massale zoektocht naar Yoran Sleeuwijk

Zaterdag (13-1) coördineerde en faciliteerde Coördinatie Platform Vermissing (CPV) samen met SOAD Urk (Dregteam SOAD) de burgerzoektocht naar de al 3 weken vermiste Yoran Krol. De organisaties geven na afloop een terugblik op de massale opkomst. De organisaties danken iedereen voor de inzet en betrokkenheid.

"CPV coördineerde op het land en de SOAD coördineerde de zoekactie op het water met zestien schepen. Ook werkten we samen in de lucht met SOS Drone Team (SOS DroneTeam NL) en werd er met vijftien drones gevlogen om de gebieden, waar je niet kon of mocht komen, vanuit de lucht af te zoeken.

De verwachting was dat er tussen de vijfhonderd en zevenhonderdvijftig vrijwilligers zouden komen, maar boven verwachting kwamen er tweeënhalfduizend. De grote opkomst stond een ijzersterke samenwerking niet in de weg. Met alle deelnemende partijen en overheidsinstanties verliep alles goed. Hierbij willen wij de politie benoemen, waar wij enorm fijn en goed mee samenwerken en ons gisteren in alles faciliteerden.

Tijdens- en vooraf aan deze zoekactie was er overleg met de gemeente Altena, Verkeersbegeleiding, Rijkswaterstaat, de natuurorganisaties van de Biesbosch, Staatsbosbeheer, de GGD, de Harten brigade (Nicolette bedankt!), de brandweer, de Kerk, EHBO (EHBO Veen), luchtverkeersleiding, pers/media, de burgemeester en woordvoerders ter plaatse.

Je wordt stil als je ervaart dat iedereen spontaan komt helpen. Van het verzorgen van catering voor de zoekers, het openstellen van het kerkgebouw, het brengen van extra veiligheidshesjes en parkeerbeheer door de gemeente, het verzorgen van broodjes, koeken, snoep, soep, dixi sanitair, de helpende hand van de EHBO die ons team kwam versterken met tien man om de vrijwillige zoekers te faciliteren en te informeren. Hartverwarmend om te zien, dat als een medemens in nood verkeert, je toch met elkaar in staat bent om als één groot team van vijfentwintighonderd onbekenden met elkaar, op een vlekkeloze manier samen te werken. Met één doel de vermiste te vinden.

Wij willen dan ook iedereen bedanken die heeft geholpen of heeft bijgedragen, zowel vooraf of tijdens de zoekactie. Enorm bedankt! Wij hopen en bidden dat Yoran zo snel mogelijk gevonden mag worden. Wij wensen de familie van Yoran heel veel sterkte toe!

Team Coördinatie Platform Vermissing
Team SOAD Urk

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Sleeuwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...