Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

collegium Altena voorjaar concert

Geschreven: 22-05-2024
collegium Altena voorjaar concert

WOUDRICHEM - Twee halen, een betalen bij Collegium Altena !
Koorconcert voor vrouwen- en mannen koor op 8 juni 2024.
RK kerk Woudrichem.

Aanvang 16.00 uur
Toegang  12.50 euro
Reserveren info@collegiumaltena.nl

Als je naar de winkel gaat, gebeurt het wel eens dat je iets voor de halve prijs krijgt. Twee halen, één betalen is dan vaak het motto. In de muziek gebeurt dat natuurlijk nooit, want een concert is een concert. Maar bij kamerkoor Collegium Altena gebeurt het wel degelijk! Daar splitst men namelijk het koor in een mannen- en een vrouwenkoor.

Acht vrouwen zingen drie en vierstemmingen stukken en de acht mannen doen  iets dergelijks! De vrouwen repeteerden o.l.v. Ine Blom en de mannen o.l.v. van dirigent Maarten van der Bijl.

De laatsten zingen een viertal éénstemmige liederen van Gerald Finzi op teksten van Shakespeare en vijf vierstemmige liederen op teksten van Goethe van ene Theodor Kirchner. Hij was een tijdgenoot van Schumann, Mendelssohn en Brahms, (halverwege negentiende eeuw). Hij had nog even een affaire met Clara Schumann, maar dat liep niet zo goed af. Muziek uit de romantiek dus  De muziek van Gerald Finzi is wat later en Engelstalig. Hij overleed in 1952. Zijn liederen zijn oorspronkelijk voor bariton solo.

De vrouwen zingen een zestal liederen, waaronder het beroemde Ständchen van Schubert. Daarnaast een vijfstemmige canon op tekst van Victor Hugo en paar Engelse en oud- Nederlandse liederen. Voor wie bij het laatste concert was; de Duitse componist Jürgen Golle met zijn verfijnde dissonante muziek is ook weer van de partij.

Dit voorjaarsconcert belooft een fijne muzikale belevenis te worden. Het geheel staat onder leiding van Maarten van der Bijl , die ook de pianobegeleiding voor zijn rekening neemt.     

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Woudrichem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje Earth, Wind & Fire van September

Ah, "September", het veel gedraaide nummer op feesten en partijen met de vrolijke intro! En dat terwijl het oorspronkelijk slechts een B-kantje was. Het nummer uit 1978 was een track van hun verzamelaar "The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 1".
Oprichter Maurice White was behoorlijk in...

Victor van Kessel beëdigd als raadslid van gemeente Maasdriel

KERKDRIEL - Tijdens de raadsvergadering van donderdag (13-6) is Victor van Kessel door burgemeester Geurts beëdigd als nieuw gemeenteraadslid van de gemeente Maasdriel. Hij neemt de plaats in van Jelmer aan den Toorn, die ontslag nam omdat het raadslidmaatschap niet meer was te combineren me...

Rode Kruis helpt waterschappen bij calamiteiten

BOMMELERWAARD - Bij dreigende of daadwerkelijke noodsituaties kunnen zeven Nederlandse waterschappen voortaan Ready2Help inschakelen, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Bij hoogwater kunnen Ready2Helpers bijvoorbeeld helpen bij het leggen van zandzakken of het informeren van bewoners. Ook ...