Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

collegium Altena voorjaar concert

Geschreven: 22-05-2024
collegium Altena voorjaar concert

WOUDRICHEM - Twee halen, een betalen bij Collegium Altena !
Koorconcert voor vrouwen- en mannen koor op 8 juni 2024.
RK kerk Woudrichem.

Aanvang 16.00 uur
Toegang  12.50 euro
Reserveren info@collegiumaltena.nl

Als je naar de winkel gaat, gebeurt het wel eens dat je iets voor de halve prijs krijgt. Twee halen, één betalen is dan vaak het motto. In de muziek gebeurt dat natuurlijk nooit, want een concert is een concert. Maar bij kamerkoor Collegium Altena gebeurt het wel degelijk! Daar splitst men namelijk het koor in een mannen- en een vrouwenkoor.

Acht vrouwen zingen drie en vierstemmingen stukken en de acht mannen doen  iets dergelijks! De vrouwen repeteerden o.l.v. Ine Blom en de mannen o.l.v. van dirigent Maarten van der Bijl.

De laatsten zingen een viertal éénstemmige liederen van Gerald Finzi op teksten van Shakespeare en vijf vierstemmige liederen op teksten van Goethe van ene Theodor Kirchner. Hij was een tijdgenoot van Schumann, Mendelssohn en Brahms, (halverwege negentiende eeuw). Hij had nog even een affaire met Clara Schumann, maar dat liep niet zo goed af. Muziek uit de romantiek dus  De muziek van Gerald Finzi is wat later en Engelstalig. Hij overleed in 1952. Zijn liederen zijn oorspronkelijk voor bariton solo.

De vrouwen zingen een zestal liederen, waaronder het beroemde Ständchen van Schubert. Daarnaast een vijfstemmige canon op tekst van Victor Hugo en paar Engelse en oud- Nederlandse liederen. Voor wie bij het laatste concert was; de Duitse componist Jürgen Golle met zijn verfijnde dissonante muziek is ook weer van de partij.

Dit voorjaarsconcert belooft een fijne muzikale belevenis te worden. Het geheel staat onder leiding van Maarten van der Bijl , die ook de pianobegeleiding voor zijn rekening neemt.     

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Woudrichem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...