Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Coöperatie Bommelerwaar viert campagne Samen gaan we voor de wind

Geschreven: 03-07-2024
Coöperatie Bommelerwaar viert campagne Samen gaan we voor de wind

ZALTBOMMEL - 2 juli 2024 - Coöperatie Bommelerwaar heeft de campagne ‘Samen gaan we voor de wind’ met succes afgerond. Door de enthousiaste deelname van meer dan 200 inwoners en ondernemers uit de regio en omstreken is een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro ingelegd voor de bouw van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.

Grote betrokkenheid uit de omgeving

De campagne, die liep van 15 mei tot en met 26 juni bood mensen de kans om via obligaties te investeren in het Burgerwindpark. Deze mogelijkheid is met open armen ontvangen, wat resulteerde in de deelname van meer dan 200 mensen. “Het waren zes mooie weken waarin we veel mensen in de Bommelerwaard hebben bereikt en gesproken. We zijn erg blij met alle investeerders, voor een deel nieuwe leden, en zijn trots op het groene hart van de Bommelerwaarders”, zegt voorzitter Remco Reijke.

Investeringen die lonen

Met hun bijdrage profiteren investeerders niet alleen financieel - ze ontvangen een rente tussen de 4,5 en 7 procent - maar dragen ze ook bij aan een duurzame toekomst en een spaarpotje voor hun (klein)kinderen. Verder gaat van elke opgewekte megawattuur (MWh) ; 0,75 naar het Omgevingsfonds Maasdriel, dat lokale projecten gaat ondersteunen.

Om de bouw van het Burgerwindpark te financieren heeft Coöperatie Bommelerwaar in totaal 3,5 miljoen euro nodig. Het resterende bedrag wordt aangevuld door een andere Nederlandse energiecoöperatie die als aandeelhouder deelneemt: Deltawind, gevestigd op Goeree-Overflakkee. Zo krijgt Coöperatie Bommelerwaar de kans om voldoende extra vermogen te verwerven, zodat zij op een later moment – waarschijnlijk na ingebruikname van het windpark - deze zuster coöperatie-aandeelhouder kan terugbetalen.  Voor de huidige obligatiehouders blijven rente en investeringsvoorwaarden  gelijk.

Groene energie voor 10.000 huishoudens

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen, een samenwerking met Green Trust Projects uit Oosterbeek, zal voorzien in de energiebehoefte van meer dan 10.000 huishoudens. De bouwvoorbereidingen starten vanaf half augustus, met de verwachting dat het windpark eind 2025 operationeel zal zijn. Via de klankbordgroep en huis-aan-huis brieven worden direct omwonenden op de hoogte gehouden.

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...