Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Cluster De Woerd krijgt groen licht van gemeenteraad

Geschreven: 19-03-2024
Cluster De Woerd krijgt groen licht van gemeenteraad

HEDEL - Er is groen licht voor de verdere uitwerking van maatschappelijk cluster De Woerd in Hedel. De gemeenteraad gaf donderdag (14-3) akkoord op het plan.

De verwachting is dan ook dat de raad het benodigde bedrag definitief opneemt in de meerjarenbegroting, zodat het mogelijk wordt te starten met de bouw van het cluster vanaf 2028.

De Woerd als centrale plek in Hedel biedt een uitgelezen mogelijkheid om maatschappelijke functies bij elkaar te brengen. De drie basisscholen in Hedel hebben binnen nu en afzienbare tijd nieuwe gebouwen nodig. Als deze samen met de kinderopvang en andere maatschappelijke functies (zoals huisarts, apotheek, gymzaal, adviesplein, bibliotheekvoorziening / leeszaal) bij elkaar gebracht kunnen worden, levert dat de inwoners van Hedel veel voordeel op.

Duurzame waarde
'Een goed bereikbaar, multifunctioneel centrum tegen het hart van Hedel aan geeft een duurzame waarde aan de leefbaarheid van het dorp.' Aldus de gemeente. 'Het geeft de maatschappelijke partijen de mogelijkheid om gebruik te maken van nieuwe gezamenlijke voorzieningen en ruimten. Ook ontstaat er meer contact tussen de betrokken partijen en kunnen ze vaker gebruik maken van elkaars kwaliteiten.'

Gelre's End
Na overleg met en op verzoek van het dorpshuisbestuur, de dorpsraad en uit een peiling onder de inwoners van Hedel is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is voor het verplaatsen van het dorpshuis naar de Woerd. Het college neemt om deze reden Gelre’s End niet langer mee in het haalbaarheidsonderzoek naar een maatschappelijk centrum op de Woerd in Hedel.

Naast het maatschappelijk centrum komt er ook woningbouw op locatie De Woerd.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...