Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Cluster De Woerd krijgt groen licht van gemeenteraad

Geschreven: 19-03-2024
Cluster De Woerd krijgt groen licht van gemeenteraad

HEDEL - Er is groen licht voor de verdere uitwerking van maatschappelijk cluster De Woerd in Hedel. De gemeenteraad gaf donderdag (14-3) akkoord op het plan.

De verwachting is dan ook dat de raad het benodigde bedrag definitief opneemt in de meerjarenbegroting, zodat het mogelijk wordt te starten met de bouw van het cluster vanaf 2028.

De Woerd als centrale plek in Hedel biedt een uitgelezen mogelijkheid om maatschappelijke functies bij elkaar te brengen. De drie basisscholen in Hedel hebben binnen nu en afzienbare tijd nieuwe gebouwen nodig. Als deze samen met de kinderopvang en andere maatschappelijke functies (zoals huisarts, apotheek, gymzaal, adviesplein, bibliotheekvoorziening / leeszaal) bij elkaar gebracht kunnen worden, levert dat de inwoners van Hedel veel voordeel op.

Duurzame waarde
'Een goed bereikbaar, multifunctioneel centrum tegen het hart van Hedel aan geeft een duurzame waarde aan de leefbaarheid van het dorp.' Aldus de gemeente. 'Het geeft de maatschappelijke partijen de mogelijkheid om gebruik te maken van nieuwe gezamenlijke voorzieningen en ruimten. Ook ontstaat er meer contact tussen de betrokken partijen en kunnen ze vaker gebruik maken van elkaars kwaliteiten.'

Gelre's End
Na overleg met en op verzoek van het dorpshuisbestuur, de dorpsraad en uit een peiling onder de inwoners van Hedel is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is voor het verplaatsen van het dorpshuis naar de Woerd. Het college neemt om deze reden Gelre’s End niet langer mee in het haalbaarheidsonderzoek naar een maatschappelijk centrum op de Woerd in Hedel.

Naast het maatschappelijk centrum komt er ook woningbouw op locatie De Woerd.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...