Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

ChristenUnie wil duidelijkheid over status Pand9 Zaltbommel

Geschreven: 07-12-2023
ChristenUnie wil duidelijkheid over status Pand9 Zaltbommel

Pand9 huisvest diverse culturele en maatschappelijke organisaties. Deze verblijven hier tijdelijk. Het moment waarop er een beslissing over de toekomst van het multifunctionele centrum moet worden genomen, komt steeds dichterbij. ChristenUnie (CU) wil de status van die voortgang weten en stelde collegevragen. Die vragen liggen voor de hand omdat Pand9 een tijdelijke situatie zou zijn. Om die reden wordt er weinig in het pand geïnvesteerd en verkeren de huurders in onzekerheid over hun toekomst op die locatie. Vorige maand werd het tienjarig bestaan van Pand9 gevierd. 

In het pand aan de Van Heemstraweg-west 9 bevinden zich werkruimtes, kantoren en ateliers van maatschappelijke organisaties waaronder de kringloop, de voedselbank en recent geopende Aanloop De Steiger. Ook kunstenaars vinden in het pand hun plek. 

Vragen
Mathilde de Hart, namens de CU: ‘Bij de opening van Pand9 is aangegeven dat het gebruik van het gebouw van tijdelijke aard zou zijn. Inmiddels zijn we tien jaar verder en komen we steeds dichter bij het punt dat er een beslissing over het voortbestaan van Pand 9 genomen moet worden. Dus wat is de huidige status van het behoud van het concept van Pand9.’

Gesloopt
De fractie wil weten wanneer het huidige gebouw zal worden gesloopt en wat de plannen zijn om de organisaties in het sociale domein bij elkaar te houden in plaats van ze over de stad te verdelen.

Alternatief
De Hart vraagt zich ook af, als het concept van Pand9 doorgezet gaat worden, hoe dan de keuze gemaakt welke huurders wel of niet meegaan. Ze vraagt het college duidelijkheid te geven over het eerder genoemde alternatief voor Pand9, "de Brug" bij de Peugeotgarage.

Het college zal binnen de gestelde termijn antwoord geven op de ingediende vragen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...