Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

CDA Zaltbommel wil lokale bedrijven bezoeken Zaltbommel

Geschreven: 25-01-2024
CDA Zaltbommel wil lokale bedrijven bezoeken Zaltbommel

Het CDA is van mening dat binnen de gemeente Zaltbommel er meer vakmensen moeten worden opgeleid in alle denkbare branches. Zo is er veel vraag naar technisch geschoold personeel. Door goede samenwerking tussen lokale bedrijven en opleiders zouden jongeren uit de Bommelerwaard werk en school binnen de eigen gemeente (beter) moeten kunnen combineren. 

Door bedrijven bezoeken, wil CDA Zaltbommel nagaan hoe ondernemers vakmensen aantrekken. Vragen waarop de partij antwoorden wil zijn onder meer: “Waarom lukt dat wel of juist niet? Wat zijn de uitdagingen die bedrijven ervaren? Hoe is de binding met het onderwijs en de gemeente?”

Zicht
De CDA-fractie wil middels werkbezoeken zicht krijgen op de behoefte van bedrijven aan vakgericht personeel. Ook wil de partij helder krijgen hoe bedrijven jonge mensen zich kunnen oriënteren op het bedrijf in het algemeen en op de functies, gerelateerd aan het toekomstige opleidingsniveau in het voortgezet onderwijs. 

Ondersteunen
CDA Zaltbommel wil dat de opleidingen in de Bommelerwaard relevant zijn en (beter) afgestemd worden op de praktijk. ‘Ook kunnen we bedrijven ondersteunen en adviseren bij de mogelijkheden om jonge mensen zelf op te leiden. Door het aanbieden van een leer-/werkplek of stages, kunnen ondernemers deze jongeren vervolgens in laten stromen als werknemer met een contract.’

Reageren
Wie als ondernemer openstaat voor een werkbezoek kan contact opnemen met de christen-democraten via zaltbommel03@zaltbommel.cda.nl en/of 06-81474594.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...