Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Carnavalslocatie Zaltbommel naar terrein watertoren Zaltbommel

Geschreven: 07-11-2023
Carnavalslocatie Zaltbommel naar terrein watertoren Zaltbommel

De locatie voor het carnaval volgend jaar is "plotseling" gewijzigd. De gemeente is, na onderzoek, uitgekomen op het Watertorenterrein. Carnavalsvereniging De Wallepikkers maakt op eigen wijze de locafiekeuze wereldkundig.

"Beste carnavalvierder, we informeren jou ook graag via deze weg over de plotselinge locatiewijziging van carnaval 2024.

Nadat we bij de Poorterij zijn vertrokken, hebben we één jaar een mooi carnaval gehad op het Schootsveld, waarvan ons carnavalshart ging kloppen. Ondanks het succes heeft de gemeente besloten dit terrein in te richten als wateropvang en natuuradaptatie. Teleurstellend, maar in de week na carnaval 2023 hebben we meteen aangeklopt bij de gemeente om duidelijkheid te krijgen over een alternatieve locatie. Een langdurig proces dat net als confetti alle kanten op is gegaan, maar in tegenstelling tot confetti veelal niet heeft gezorgd voor feestvreugde.

Uiteindelijk heeft de gemeente ons twee keuzes gegeven, het is inmiddels september 2023; het braakliggend terrein bij NS station of de Beersteeg. 

Vanuit veiligheidsoverwegingen viel het NS station af en ging ons carnavalshart voor de Beersteeg sneller kloppen, temeer ook vanwege de nabijheid van de stad, een belangrijke eis. 

Nadat we in gesprek met Het Hospice hadden vernomen dat zij geen overlast van carnaval verwachtten, hebben wij onze vergunningaanvraag voor de Beersteeg ingediend, een bewonersavond georganiseerd en meteen ook de samenwerking opgezocht met Hengelsportvereniging Nieuw Leven. Carnaval 2024 bloeide weer op!

Parallel hieraan is de gemeente zelf gaan zoeken naar een tijdelijke en structurele locatie voor een evenemententerrein. Een extern bureau heeft hier onderzoek naar gedaan en een advies uitgebracht. Vorige week heeft het college hier een besluit over genomen. Het nu braakliggende het Watertorenterrein.

Ons carnavalshart bloeide hier niet meteen van op en hebben met het bestuur hierover indringend gesproken. Eén van de belangrijkste wensen vanuit ons was de connectie met de binnenstad te behouden, maar niet ten koste van alles. Voor de locatie Beersteeg kwamen er ook steeds meer "beren op de weg" waarmee we ons als vereniging steeds minder mee konden verenigen (denk hierbij aan geluidsniveaus, eindtijden etc). Uiteindelijk hebben wij besloten om in te gaan op het verzoek van de gemeente in de wetenschap dat De Beersteeg slechts éénmalig zou zijn, de geluidsniveaus aan banden worden gelegd, alsmede de eindtijden. In het belang van een duurzame toekomst van carnaval in Mispelgat is met ingang van carnaval 2024 onze nieuwe locatie het Watertorenterrein.

Wij realiseren ons dat deze locatie verder van de binnenstad ligt dan wij hadden gewild en daarmee de connectie lastiger is. Wij hebben echter al plannen om hier invulling aan te geven. In de komende weken gaan we dit verder uitwerken en ons 111% inzetten om carnaval 2024 weer op te laten bloeien, op het terrein van de nieuwe Watertoren.

Mispelgat bloeit wir op! zonder water(toren) bloeit er tenslotte niets."

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...