Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Carnavalslocatie Zaltbommel naar terrein watertoren Zaltbommel

Geschreven: 07-11-2023
Carnavalslocatie Zaltbommel naar terrein watertoren Zaltbommel

De locatie voor het carnaval volgend jaar is "plotseling" gewijzigd. De gemeente is, na onderzoek, uitgekomen op het Watertorenterrein. Carnavalsvereniging De Wallepikkers maakt op eigen wijze de locafiekeuze wereldkundig.

"Beste carnavalvierder, we informeren jou ook graag via deze weg over de plotselinge locatiewijziging van carnaval 2024.

Nadat we bij de Poorterij zijn vertrokken, hebben we één jaar een mooi carnaval gehad op het Schootsveld, waarvan ons carnavalshart ging kloppen. Ondanks het succes heeft de gemeente besloten dit terrein in te richten als wateropvang en natuuradaptatie. Teleurstellend, maar in de week na carnaval 2023 hebben we meteen aangeklopt bij de gemeente om duidelijkheid te krijgen over een alternatieve locatie. Een langdurig proces dat net als confetti alle kanten op is gegaan, maar in tegenstelling tot confetti veelal niet heeft gezorgd voor feestvreugde.

Uiteindelijk heeft de gemeente ons twee keuzes gegeven, het is inmiddels september 2023; het braakliggend terrein bij NS station of de Beersteeg. 

Vanuit veiligheidsoverwegingen viel het NS station af en ging ons carnavalshart voor de Beersteeg sneller kloppen, temeer ook vanwege de nabijheid van de stad, een belangrijke eis. 

Nadat we in gesprek met Het Hospice hadden vernomen dat zij geen overlast van carnaval verwachtten, hebben wij onze vergunningaanvraag voor de Beersteeg ingediend, een bewonersavond georganiseerd en meteen ook de samenwerking opgezocht met Hengelsportvereniging Nieuw Leven. Carnaval 2024 bloeide weer op!

Parallel hieraan is de gemeente zelf gaan zoeken naar een tijdelijke en structurele locatie voor een evenemententerrein. Een extern bureau heeft hier onderzoek naar gedaan en een advies uitgebracht. Vorige week heeft het college hier een besluit over genomen. Het nu braakliggende het Watertorenterrein.

Ons carnavalshart bloeide hier niet meteen van op en hebben met het bestuur hierover indringend gesproken. Eén van de belangrijkste wensen vanuit ons was de connectie met de binnenstad te behouden, maar niet ten koste van alles. Voor de locatie Beersteeg kwamen er ook steeds meer "beren op de weg" waarmee we ons als vereniging steeds minder mee konden verenigen (denk hierbij aan geluidsniveaus, eindtijden etc). Uiteindelijk hebben wij besloten om in te gaan op het verzoek van de gemeente in de wetenschap dat De Beersteeg slechts éénmalig zou zijn, de geluidsniveaus aan banden worden gelegd, alsmede de eindtijden. In het belang van een duurzame toekomst van carnaval in Mispelgat is met ingang van carnaval 2024 onze nieuwe locatie het Watertorenterrein.

Wij realiseren ons dat deze locatie verder van de binnenstad ligt dan wij hadden gewild en daarmee de connectie lastiger is. Wij hebben echter al plannen om hier invulling aan te geven. In de komende weken gaan we dit verder uitwerken en ons 111% inzetten om carnaval 2024 weer op te laten bloeien, op het terrein van de nieuwe Watertoren.

Mispelgat bloeit wir op! zonder water(toren) bloeit er tenslotte niets."

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...