Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Cantate Corde geeft fraai voorjaarsconcert in de Sint-Jan

Geschreven: 15-04-2024
 Cantate Corde geeft fraai voorjaarsconcert in de Sint-Jan

WAALWIJK - Op zondag 21 april om 14:30 uur zal de bekende oratoriumvereniging Cantate Corde een mooi voorjaarsconcert geven in de Waalwijkse Sint-Jan. Dit gezelschap is in de 60 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een groot kwaliteitskoor van hoog niveau, met leden uit de gemeente Geertruidenberg en de wijde omgeving. Het belooft een fraaie muzikale middag te middag te gaan worden. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Cantate Corde

De meeste concerten van Cantate Corde zijn te beluisteren in de fraaie Lambertuskerk in Raamsdonk. Maar ook buiten Raamsdonk is het koor bekend. Cantate Corde heeft een gevarieerd repertoire aan bekende, maar ook minder bekende, uitdagende werken ten gehore gebracht. Zo hebben onder meer het Weihnachtsoratorium en de Johannes-Passion van Bach, de Messiah van Händel, het Magnificat van Rutter, maar ook het Requiem van Daley op het programma gestaan. In de Sint-Jan brengen ze een gevarieerd repertoire, met ná de pauze delen uit ‘The Armed Man’ van Carl Jenkins. Dit werk voert Cantate Corde in zijn geheel uit in november 2024 in de Lambertuskerk in Raamsdonk tijdens een groot bevrijdingsconcert.

Het koor staat onder leiding van Carl van Kuyck. Carl studeerde piano aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij is ook dirigent van de Liedertafel Oefening & Vermaak in Waalwijk en het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance.

Aan de piano zit Ben Martin Weijand. Hij studeerde piano aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Ben Martin is vast verbonden aan het Groot Omroepkoor in Hilversum, het Brabantkoor in Eindhoven en het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast speelt hij regelmatig bij koren in de regio.

Iedereen welkom

Het belooft een prachtige muzikale middag te worden op 21 april, en iedereen is van harte welkom in de bekende koepelkerk in het centrum van Waalwijk. De entree is zoals altijd gratis bij de activiteiten van de Vrienden van Sint-Jan. Het concert begint om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van dit concert te kunnen dekken.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...