Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Cameratoezicht in winkelgebieden Zaltbommel wordt beëindigd

Geschreven: 23-05-2024
Cameratoezicht in winkelgebieden Zaltbommel wordt beëindigd

ZALTBOMMEL - De camera's gaan op zwart per 1 juni 2024 in de openbare ruimte van winkelgebieden De Vergt, De Schans en De Portage, het cameratoezicht wordt uitgeschakeld. Er zijn (te) weinig incidenten.

De gemeente Zaltbommel laat weten dat cameratoezicht een zwaar middel is. 'Vanwege de inbreuk op de privacy mag gemeentelijk cameratoezicht pas worden ingezet als andere maatregelen niet het gewenste effect hebben gehad. Of als sluitstuk in combinatie met een aantal andere (nieuwe) maatregelen. Eind 2023 evalueerden we het cameratoezicht in de openbare ruimte in onze gemeente.' Een extern bureau voerde het onderzoek uiit.

Aantal incidenten klein
Bij de evaluatie keek de gemeente onder andere naar het aantal incidenten dat is waargenomen in en om de winkelgebieden De Vergt, De Schans en De Portage. Uit de evaluatie blijkt dat het aantal criminele of andere overlast gevende incidenten zeer laag is in de omgeving van winkelgebieden De Vergt, De Schans en De Portage. In de genoemde winkelgebieden zijn één tot zeven incidenten per jaar waargenomen. (Privacy)wetgeving staat camera’s in de openbare ruimte dan niet (meer) toe.

Veilige buurt
Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat het veilig en prettig wonen en werken is in onze gemeente. De gemeente: 'Samen met interne en externe (veiligheids-)partners werken we continu aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt. We zetten ons in om de meldingsbereidheid te verhogen. Op die manier kunnen we in een vroeg stadium eventuele problemen aanpakken. Bij overlast verhogen we de inzet van onze veiligheidspartners (zoals politie, boa’s en jongerenwerk) en treffen we eventuele fysieke maatregelen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van extra verlichting of het verwijderen van objecten die vatbaar zijn voor vernieling.'

Het verwijderen van de camera’s gebeurt op een later moment dit jaar. Dat wordt gecombineerd met andere werkzaamheden in de omgeving waarvoor hetzelfde materieel en gereedschap nodig is. Dat scheelt in overlast, tijd en kosten. Kabels en leidingen blijven aanwezig. Mocht er in de toekomst aanleiding voor zijn, kunnen camera’s opnieuw worden geplaatst.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...