Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

BVNL stelt collegevragen over uitblijven gebiedsfonds Bruchem

Geschreven: 25-10-2023
BVNL stelt collegevragen over uitblijven gebiedsfonds Bruchem

Windpark A2 Lage Rooijen stelt vanaf 2023 jaarlijks een bedrag ter beschikking voor een gebiedsfonds voor de omwonenden van dit windpark. Dit voor een periode van twintig jaar.

De omwonenden mogen beslissen hoe het bedrag gebruikt wordt, met dien verstande dat de gelden wel ten goede komen aan 'maatschappelijke doeleinden'. (Wat de definitie daarvan ook moge zijn.) BVNL Zaltbommel is verbaasd waarom er zoveel onduidelijkheid bestaat bij omwonenden over het fonds.

Belofte
Punt is namelijk dat de omwonenden nog steeds niet weten hoe het gebiedsfonds eruit gaat zien. De gemeente Zaltbommel beloofde eerder mensen in juni 2021 te informeren. Ruim twee jaar later, oktober 2023, is dat nog niet gebeurd. De BVNL-fractie klimt om die reden in de pen en stelt het college een aantal vragen. 

Dorpsraden
De partij wil weten hoe het nu eigenlijk staat met het gebiedsfonds en hoed dit gaat worden ingericht. Anders gezegd: hie de centen verdeeld worden. Ook wil de fractie geinformeerd worden over de vraag welke drie dorpsraden betrokken zijn en op welke manier.

Bedrag
Onduidelijkheid is er ook over de hoogte van het bedrag dat Windpark A2 begin 2023 in het fonds stortte over het jaar 2022. BVNL wil ook weten hoe dat bedrag is opgebouwd, inclusief de zogeheten slagschaduwaftrek.

Criteria
BVNL: 'De vereniging biedt compensatie voor direct omwonenden wat in het gebiedsfonds wordt gestort. De bewoners van het gebied bepalen waar de middelen uit het fonds naartoe gaan. Maar welke criteria worden gehanteerd om te definiëren wie mee mag besluiten en aan wie, aan welk gebied het geld ten goede mag komen?'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...