Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

BVNL stelt collegevragen over uitblijven gebiedsfonds Bruchem

Geschreven: 25-10-2023
BVNL stelt collegevragen over uitblijven gebiedsfonds Bruchem

Windpark A2 Lage Rooijen stelt vanaf 2023 jaarlijks een bedrag ter beschikking voor een gebiedsfonds voor de omwonenden van dit windpark. Dit voor een periode van twintig jaar.

De omwonenden mogen beslissen hoe het bedrag gebruikt wordt, met dien verstande dat de gelden wel ten goede komen aan 'maatschappelijke doeleinden'. (Wat de definitie daarvan ook moge zijn.) BVNL Zaltbommel is verbaasd waarom er zoveel onduidelijkheid bestaat bij omwonenden over het fonds.

Belofte
Punt is namelijk dat de omwonenden nog steeds niet weten hoe het gebiedsfonds eruit gaat zien. De gemeente Zaltbommel beloofde eerder mensen in juni 2021 te informeren. Ruim twee jaar later, oktober 2023, is dat nog niet gebeurd. De BVNL-fractie klimt om die reden in de pen en stelt het college een aantal vragen. 

Dorpsraden
De partij wil weten hoe het nu eigenlijk staat met het gebiedsfonds en hoed dit gaat worden ingericht. Anders gezegd: hie de centen verdeeld worden. Ook wil de fractie geinformeerd worden over de vraag welke drie dorpsraden betrokken zijn en op welke manier.

Bedrag
Onduidelijkheid is er ook over de hoogte van het bedrag dat Windpark A2 begin 2023 in het fonds stortte over het jaar 2022. BVNL wil ook weten hoe dat bedrag is opgebouwd, inclusief de zogeheten slagschaduwaftrek.

Criteria
BVNL: 'De vereniging biedt compensatie voor direct omwonenden wat in het gebiedsfonds wordt gestort. De bewoners van het gebied bepalen waar de middelen uit het fonds naartoe gaan. Maar welke criteria worden gehanteerd om te definiëren wie mee mag besluiten en aan wie, aan welk gebied het geld ten goede mag komen?'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...