Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Buurtagenda geeft indruk wat er gebeurt in de buurt

Geschreven: 04-07-2024
Buurtagenda geeft indruk wat er gebeurt in de buurt

EINDHOVEN - In de nieuwe online Buurtagenda zijn voor elke buurt maximaal drie onderwerpen op het gebied van leefbaarheid benoemd die in 2024 spelen. Dit kan van alles zijn, van sport- en spelvoorzieningen en buurthuizen tot het onderhoud van wegen. Eindhoven heeft 116 buurten en elke buurt is anders. De woningen, de sfeer, de voorzieningen, de hoeveelheid groen en natuurlijk de bewoners. Per buurt verschilt de samenstelling van de bewoners en hoe actief ze zijn voor hun buurt. Hierdoor is de inzet en opgave in elke buurt anders. Dit nieuwe instrument wordt de komende tijd verder doorontwikkeld.

Stadsgezant Angelique Bellemakers: "Hoe handig is het om door een simpele druk op de knop te kijken wat er in jouw buurt gebeurt? De buurtagenda is een nieuwe, handige tool waarmee je kunt zien waar we samen met bewoners en samenwerkingspartners aan werken in de stad." Wethouder Mieke Verhees voegt daar aan toe: "Elke buurt is anders en het is mooi dat de Buurtagenda dat ook laat zien. Tegelijkertijd geeft het inzicht in de samenhang tussen projecten en maatregelen."

Meer aandachtspunten
In de Buurtagenda staan voor elke buurt maximaal drie onderwerpen benoemd die er spelen in 2024 op het gebied van leefbaarheid. Dit geldt voor de actiegebieden en voor de niet-actiegebieden. Deze onderwerpen staan per buurt in willekeurige volgorde, er is dus geen prioriteit aangebracht. Naast deze thema’s wordt er aan meer zaken in een buurt gewerkt. Dat iets niet benoemd is, betekent dus niet dat er geen aandacht voor is.

Er zijn ook opgaven in de buurten die in deze Buurtagenda niet zijn beschreven, maar wel hoge prioriteit hebben. Denk aan afval, (sociale) overlast, verkeer en parkeren. Omdat deze opgaven algemeen zijn, krijgt dit stadsbreed aandacht.

Gebruik van de Buurtagenda
Op www.eindhoven.nl/buurtagenda is de agenda te vinden. Via de plattegrond bij de leeswijzer (pagina 3) kan de lezer een gebied kiezen. Inzoomen op een buurt kan via de balk bovenaan de pagina.

In ontwikkeling
De Buurtagenda is een nieuw instrument dat in ontwikkeling is. Eind 2024 wordt de agenda geëvalueerd om te kijken hoe de gemeente ermee doorgaat.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...