Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Burgemeester Zaltbommel ongeoorloofde verbouwing eigen huis Zaltbommel

Geschreven: 08-02-2024
Burgemeester Zaltbommel ongeoorloofde verbouwing eigen huis Zaltbommel

Pieter van Maaren, burgemeester van Zaltbommel, ligt onder vuur vanwege een ongeoorloofde verbouwing aan zijn monumentale woonhuis. De eerste burger liet bij een verbouwing van het rijksmonument nieuwe kozijnen met dubbel glas plaatsen. Een woning is een rijksmonument als dat van algemeen belang is door ‘zijn schoonheid, betekenis voor de wetenschap of cultuurhistorische waarde’. Aan een dergelijk pand kan niet ‘zomaar’ iets aan veranderd worden.

Bij Omroep Gelderland valt te lezen dat de monumentencommissie in een brief aan de gemeenteraad en de commissaris van de koning heeft laten weten dat de burgemeester "willens en wetens" de wet heeft overtreden.

Zelf zegt Van Maaren in het Brabants Dagblad “oerstom” te zijn geweest. Hij stuurde inmiddels een excuusbrief aan de gemeenteraad, die woensdagavond (7-2) achter gesloten deuren over de ontstane situatie spreekt.

Kozijnen
Uiteindelijk gaat het om een kleine verbouwing van het pand in 2020. De burgemeester kreeg volgens de monumentencommissie toestemming om achterzetramen te plaatsen. Op die manier zou het monument niet aangetast worden. Het liep alleen anders toen er nieuwe kozijnen met dubbel glas in de gevels verschenen. De oude, beeldbepalende, kozijnen werden verwijderd.

Bouwvergunning
De zaak ging rollen toen de verbouwing door een toezichthouder werd ontdekt. Van Maaren vroeg eind 2023 een nieuwe bouwvergunning aan om de situatie te legaliseren. 

Integriteitskwestie
Jan Vellekoop (voorzitter monumentencommissie) vindt er het zijne van en noemt het ‘een integriteitskwestie’. Van Maaren in zijn excuusbrief: ‘De aanpassing terugdraaien is helaas niet mogelijk. Ik probeer zo goed mogelijk samen te werken om alsnog tot voldoende resultaat te komen.’

Wordt vervolgd.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...