Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Burgemeester roept inwoners op Zaltbommel nog schoner te maken

Geschreven: 06-03-2024
Burgemeester roept inwoners op Zaltbommel nog schoner te maken

ZALTBOMMEL - De burgemeester van Zaltbommel, Pieter van Maaren, roept de ingezetenen van zijn gemeente op om de omgeving, de stad en de kernen met bezemen te keren. Dit doet hij in het kader van de Landelijke Opschoondag op 23 maart.

Een dag waarop velen hun handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. De burgemeester roept iedereen op vooral mee te doen om buurten en bermen, straten en speeltuinen in de gemeente Zaltbommel nog schoner te maken. In een open brief schrijft hij: 'Ik roep u van harte op om deel te nemen aan deze voorjaarschoonmaak. Dat kan in uw eentje of met uw buren, met uw klasgenoten of met uw sportclub.'

Waardering
Deze Landelijke Opschoondag is voor de eerste burger ook aanleiding om zijn waardering en trots uit te spreken. 'Om al die vrijwilligers in het zonnetje te zetten, die in onze gemeente het hele jaar rond zorgen voor schone bermen, speeltuinen en ons prachtige gebied langs de Waal. Met de zwerfafvalprojecten "Schone Kernen" en "Schone Waal" ondersteunt de gemeente deze groepen vrijwilligers.'

Voorkomen
Inwoners kunnen ook zelf actief zijn door zwerfafval binnen en buiten de bebouwde kom van de dorpen en wijken of langs de stranden van de Waal op te ruimen. De gemeente wil helpen met speciale afvalzakken. En met het lenen van materialen om het afval te verzamelen. Zwerfafval voorkomen is uiteraard het uiteindelijke doel. Van Maaren: 'Neem dus uw afval mee terug naar huis na een picknick. En gooi afval in een afvalbak. Samen zorgen we ervoor dat onze gemeente Zaltbommel een schone en prachtige plek blijft.'

Wie mee wil doen op 23 maart wordt gevraagd zijn opruimactie aan te melden op www.supportervanschoon.nl. 'Samen maken we het verschil', zo belsuit Van Maaren.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...