Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Buitengebied verrijkt met 300 bomen voor mensen én dieren Kerkwijk

Geschreven: 13-12-2023
Buitengebied verrijkt met 300 bomen voor mensen én dieren Kerkwijk

Het buitengebied van de gemeente Zaltbommel is bijna 3000 struiken en bomen rijker. Een mooie aanwinst voor mens én dier.

Zaterdag (9-12) ontvingen Inwoners uit het buitengebied struiken en bomen. Dat waren meidoorns, fruitbomen, beuken en laanbomen. Het uitdelen van het groen gebeurde bij het Hippisch Centrum in Kerkwijk. Wethouder Gijs van Leeuwen was hierbij en plantte samen met kinderen een boom op het terrein. 

Plan
Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Provincie Gelderland organiseerde de gemeente Zaltbommel dit project. Inwoners die zich hadden aangemeld kregen bezoek van een adviseur. Samen maakten ze een plan om hun terrein aantrekkelijker te maken voor allerlei dieren.

Helpen
'Door het planten van bepaalde struiken en bomen helpen we de dieren. Ze kunnen dan gemakkelijker voedsel vinden en hebben meer plek om nesten te maken. Dus dat is goed voor de dieren en een groener buitengebied.' Aldus de gemeente.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...