Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Brandweerteams BrandweerVaardigheidstoets Bommelerwaard

Geschreven: 11-10-2023
Brandweerteams BrandweerVaardigheidstoets Bommelerwaard

Zaterdag 14 oktober organiseert Brandweer Dreumel de “Bommelerwaardse BrandweerVaardigheidstoets. De brandweerteams uit Hedel, Gameren, Brakel, Nederhemert en Zaltbommel doen mee.

Dat deze toets in Dreumel (Gemeente West Maas en Waal) wordt gehouden, is omdat Brandweer Dreumel vorig jaar als gastkorps deelnam in Brakel en daar als winnaar uit de strijd kwam. Als “tegenprestatie” organiseert Brandweer Dreumel nu het event. 

Vakbekwaamheid
De 'brandweerwedstrijd' wil de vakbekwaamheid van de brandweerkorpsen bevorderen. Daarom worden praktijksituaties nagebootst op basis van een zo realistisch mogelijke scenario met medewerking van politie, ambulance en (lotus)slachtoffers. Ieder korps wordt afzonderlijk beoordeeld door waarnemers en juryleden op onder andere tactiek, techniek, (eigen) veiligheid, communicatie en snelheid.

Programma
Zes brandweerkorpsen gaan voor de overwinning. 09.00 uur Brandweer Hedel, 10.00 uur Brandweer Waardenburg, 11.00 uur  Brandweer Gamere, 14.00 uur Brandweer Zaltbommel, 15.00 uur Brandweer Nederhemert en om 16.00  uur Brandweer Brakel.

De locatie van de toets word tot het allerlaatste moment geheim gehouden om voorkennis bij de deelnemers uit te sluiten.

Wie wil komen kijken, is van harte welkom.
Voor het adres van de locatie kan men zich melden bij de “uitgangsstelling”: Autobedrijf Burgers aan de Nieuwstraat 16 in Dreumel.

Prijsuitreiking
Vanaf 18.00 uur is de feestelijke prijsuitreiking in kazerne in de Margrietstraat. Om ca.18.30 uur wordt de uitslag bekendgemaakt en keert de wisseltrofee weer terug aan een korps uit de Bommelerwaard.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...