Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Brakelse Lenteloop brengt 8000 euro op

Geschreven: 16-04-2024
Brakelse Lenteloop brengt 8000 euro op

BRAKEL - De jaarlijkse Brakelse Lenteloop vond in Brakel plaats op zaterdag, 6-4. Met wandeltochten van 5, 10 en 20 kilometer en hardloopafstanden van 5 en 10 kilometer was dit jaar het doel een ziekenhuis in Gambia.

Ruim 400 sportievelingen trokken hiervoor de wandelschoenen aan.

Schrijnend
De 19-jarige Brakelse student Iris Klop ging in 2023 voor haar studie Verpleegkunde naar Gambia en zag hier veel schrijnende situaties. Dat was voor de organisatie van de Brakelse Lente-loop aanleiding zich dit jaar in te zetten voor dit ziekenhuis.

Cheque
Aan het einde van de dag mocht Iris Klop een cheque van 7500 euro in ontvangst nemen, die uitgereikt werd door hoofdsponsor Bart Schreuders SHT Schreuders Handel & Transport Brakel. Inmidddels is de opbrengst een paar honderd euro gegroeid, hetgeen inhoudt dat er ruim 8000 euor wordt overgemaakt naar Lamin Health Center Gambia.

Verschil maken
‘We hopen dat we vanuit Brakel, hierbij in Lamin Health Center Gambia iets kunnen betekenen, waar hulp en middelen broodnodig zijn. We hopen dat we met deze bijdrage voor komende periode het verschil kunnen maken.’ Aldus de organisatie van de Brakelse Lenteloop.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Brakel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...