Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Brabantsedag Heeze

Geschreven: 17-07-2023
Brabantsedag Heeze

Zondag 27 augustus vindt de grootste theaterparade van het jaar plaats in Heeze, dichtbij Eindhoven. Op deze laatste zondag van augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2.000 acteurs door het centrum. 

Extra informatie

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, dus inclusief een stuk België. De (cultuur)geschiedenis wordt innovatief tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 64e Brabantsedag is dat thema ‘Eureka!’. Elke wagenbouwersgroep heeft zich laten inspireren door een geniale uitvinding of briljante theorie. 

Het bouwproces van een wagen duurt maanden. Het blijft niet alleen bij een wagen, ook aan de grime, kostuums, muziek en theaterspel wordt gedacht. Van idee tot uitvoering zijn duizenden Heezenaren - als vrijwilligers of in de groepen - bezig om de grootste theaterparade van het jaar vorm te geven. 

Op zondag 27 augustus (10.00 - 19.00 uur) is op de aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, straattheater, entertainment en catering. De theaterparade is het hoogtepunt van de dag en start om 13.30 uur. Een stoet van 16 briljante uitvindingen zal voorbijtrekken. Heeze is gemakkelijk te bereiken per trein of met de auto.

Toegangs- en tribunekaarten voor de Brabantsedag zijn online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke vrijdag tussen 15 en 18 ...

Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...