Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Brabantsedag Heeze

Geschreven: 17-07-2023
Brabantsedag Heeze

Zondag 27 augustus vindt de grootste theaterparade van het jaar plaats in Heeze, dichtbij Eindhoven. Op deze laatste zondag van augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2.000 acteurs door het centrum. 

Extra informatie

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, dus inclusief een stuk België. De (cultuur)geschiedenis wordt innovatief tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 64e Brabantsedag is dat thema ‘Eureka!’. Elke wagenbouwersgroep heeft zich laten inspireren door een geniale uitvinding of briljante theorie. 

Het bouwproces van een wagen duurt maanden. Het blijft niet alleen bij een wagen, ook aan de grime, kostuums, muziek en theaterspel wordt gedacht. Van idee tot uitvoering zijn duizenden Heezenaren - als vrijwilligers of in de groepen - bezig om de grootste theaterparade van het jaar vorm te geven. 

Op zondag 27 augustus (10.00 - 19.00 uur) is op de aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, straattheater, entertainment en catering. De theaterparade is het hoogtepunt van de dag en start om 13.30 uur. Een stoet van 16 briljante uitvindingen zal voorbijtrekken. Heeze is gemakkelijk te bereiken per trein of met de auto.

Toegangs- en tribunekaarten voor de Brabantsedag zijn online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...