Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Brabantsedag Heeze

Geschreven: 17-07-2023
Brabantsedag Heeze

Zondag 27 augustus vindt de grootste theaterparade van het jaar plaats in Heeze, dichtbij Eindhoven. Op deze laatste zondag van augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2.000 acteurs door het centrum. 

Extra informatie

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, dus inclusief een stuk België. De (cultuur)geschiedenis wordt innovatief tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 64e Brabantsedag is dat thema ‘Eureka!’. Elke wagenbouwersgroep heeft zich laten inspireren door een geniale uitvinding of briljante theorie. 

Het bouwproces van een wagen duurt maanden. Het blijft niet alleen bij een wagen, ook aan de grime, kostuums, muziek en theaterspel wordt gedacht. Van idee tot uitvoering zijn duizenden Heezenaren - als vrijwilligers of in de groepen - bezig om de grootste theaterparade van het jaar vorm te geven. 

Op zondag 27 augustus (10.00 - 19.00 uur) is op de aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, straattheater, entertainment en catering. De theaterparade is het hoogtepunt van de dag en start om 13.30 uur. Een stoet van 16 briljante uitvindingen zal voorbijtrekken. Heeze is gemakkelijk te bereiken per trein of met de auto.

Toegangs- en tribunekaarten voor de Brabantsedag zijn online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Jeu de boules en Mannenavond Waalwijk

TOON is er voor iedereen die geraakt is door kanker; patiënten, naasten en nabestaanden. Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen of deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Alle informatie lees je op onze website www.inloophuistoon.nl

Jeu de boules, wo...

Flitsfeitje Natasha Bedingfield van Unwritten

Natasha Anne Bedingfield zag op 26 november 1981 het levenslicht en komt uit het Verenigd Koninkrijk. Ze bracht haar kindertijd door in Sussex, samen met haar ouders en broers Daniel en Nikola.
Tegenwoordig woont ze samen met haar man Matt Robinson en hun kind Solomon in Los Angeles.
...

A27 gaat - in één rijrichting - twee weekenden dicht Gorinchem

De A27 gaat twee weekenden dicht en wel tussen knooppunt Gorinchem en Hooipolder vanwege grootschalig onderhoud aan de snelweg. De afsluiting zal steeds in steeds in één richting zijn. Verkeer zal worden omgeleid.

Tijdens de weekendafsluiting asfalteert Rijkswaterstaat del...