Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Blazersklas

Geschreven: 29-04-2024
Blazersklas

DRUNEN - Want iedereen kan muziek maken

Lijkt muziek maken je leuk?  Als je het samen met je vriendjes en vriendinnetjes doet gaat het bijna vanzelf en is het nóg leuker! Dat weten ze bij het Pieck, en daarom hebben ze, speciaal voor kinderen zoals jij, de Blazersklas Heusden opgericht. Een écht orkest waar je samen met je leeftijdgenootjes te gekke muziek maakt.

Misschien heb je nog nooit een instrument bespeeld. Dat geeft niks! En ook als je al ervaring hebt is dat prima. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de Blazersklas Heusden.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Als je mee wilt doen krijg je een instrument te leen. Jij, of je ouders, hoeven dus geen kostbaar instrument aan te schaffen. Vervolgens krijg je een aantal lessen van een muziekdocent. In deze lessen leer je hoe het instrument van jouw keuze werkt en hoe je het kunt bespelen. Dan begin je meteen in de Blazersklas. Je zult merken dat met meer mensen tegelijk spelen je heel erg stimuleert! Het leren gaat snel, en als je een foutje maakt valt dat helemaal niet zo op in het geheel. Zo kun je je instrument leren bespelen op je eigen tempo en niveau. En het klinkt al snel als muziek in je oren!

MUZIEK MAKEN MET VRIENDJES EN VRIENDINNETJES

Natuurlijk zijn er heel wat verschillende blaasinstrumenten, en allemaal klinken ze anders. De blokfluit kennen de meeste mensen wel. Ondanks dat het instrument er vrij eenvoudig uitziet kun je er prachtige melodieën op spelen. De dwarsfluit is, het woord zegt het al, een gouden, zilveren of houten fluit die je dwars vasthoudt. Maar heb je ook wel eens van de klarinet gehoord? Of van de Hoorn? Of de Hobo? De muziekdocent kan je er alles over vertellen zodat je een goede keuze maakt voor een passend instrument.

Het kan ook zijn dat je al lang weet wat je wilt gaan spelen, namelijk de trombone of trompet! Je hoort ze ongemerkt heel veel op plekken waar muziek op staat, want met beide instrumenten kun je alle muziekstijlen spelen, van klassiek tot pop!

Heb je zin gekregen om mee te doen? Wat leuk! De Blazersklas Heusden wordt gehouden op dinsdagen van 18:30 uur tot 19:30 uur. De docent Gerard de Krom geeft een reeks van 20 lessen. Aanmelden doe je gewoon via de website van het Pieck.

ONDERRSCHRIFT

De ‘Blazersklas Heusden’ is een samenwerking tussen het Pieck en de harmonieën en fanfares van de gemeente Heusden. Naast de ‘Blazersklas Volwassenen’ is er nu dus ook een Blazersklas voor kinderen, je kunt immers niet jong genoeg beginnen met muziek maken, en je bent ook nooit te oud om het te leren! De lessen vinden plaats bij het Pieck, het kunstencentrum van de gemeente Heusden dat gevestigd is in het gebouw de Voorste Venne in Drunen.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...