Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bijzondere kinderlezing op Slot Loevestein Poederoijen

Geschreven: 09-08-2023
Bijzondere kinderlezing op Slot Loevestein Poederoijen

Op zondag 17 september wordt op Slot Loevestein. Voor het eerst een 'kinderlezing' georganiseerd, gegeven door Leila Prnjavorac.

Leila groeide op in Doboj,  in het voormalig Joegoslavië, totdat de oorlog uitbrak in 1992. Ze deelthaar verhaal over hoe het is om als kind een oorlog mee te maken en te moeten vluchten, en hoe ze een nieuw leven heeft opgebouwd na deze indrukwekkende reis.

Inspireren
Leila is al ruim 16 jaar werkzaam als presentator en spreker en is een bron van inspiratie voor velen. Ze verbindt dat wat zij zelf heeft meegemaakt met de actualiteit en de gebeurtenissen van nu. Met deze lezing wil ze jonge kinderen inspireren en bewustzijn creëren over de waarde van vrede en vrijheid. Haar unieke benadering en haar vermogen om met kinderen in gesprek te gaan en te ontdekken wat hen nieuwsgierig maakt en hoe ze zich voelen, zorgen voor bijzondere interactie.

Vleugels
In haar eigen woorden: "Vrijheid is ons meest kostbare goed! Het geeft ons de ruimte om onze vleugels uit te slaan. Liefde en vrede zijn onze brug naar al het andere." Met meer dan 50 miljoen kinderen wereldwijd die zijn ontheemd door oorlog en geweld, voelt Leila het als haar plicht om deze cijfers tot leven te brengen. Ze wil gezichten en verhalen geven aan deze statistieken, om te benadrukken dat het niet zou moeten uitmaken waar je wieg staat. Ze koestert de wens dat elk kind kan opgroeien in vrijheid en vrede.

De kinderlezing op Slot Loevestein laat kinderen kennismaken met de kracht van verhalen en geeft ze de mogelijkheid om te leren van iemand die een bijzondere reis heeft afgelegd. Leila's verhaal zal niet alleen ontroeren, maar ook waardevolle inzichten bieden die jonge kinderen kunnen inspireren.

Informatie
De kinderlezing van Leila Prnjavorac is op zondag 17 september. De inloop is om 14.00 uur, de lezing start om 14.30. Via de site van Slot Loevestein kun je een ticket voor de kinderlezing reserveren. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig (museumkaarten zijn geldig). Met het ticket kun je voor of na de lezing de tentoonstelling ’’Monddood’’bezoeken en de geschiedenis van het slot en de vesting ontdekken.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...