Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bijzondere kinderlezing op Slot Loevestein Poederoijen

Geschreven: 09-08-2023
Bijzondere kinderlezing op Slot Loevestein Poederoijen

Op zondag 17 september wordt op Slot Loevestein. Voor het eerst een 'kinderlezing' georganiseerd, gegeven door Leila Prnjavorac.

Leila groeide op in Doboj,  in het voormalig Joegoslavië, totdat de oorlog uitbrak in 1992. Ze deelthaar verhaal over hoe het is om als kind een oorlog mee te maken en te moeten vluchten, en hoe ze een nieuw leven heeft opgebouwd na deze indrukwekkende reis.

Inspireren
Leila is al ruim 16 jaar werkzaam als presentator en spreker en is een bron van inspiratie voor velen. Ze verbindt dat wat zij zelf heeft meegemaakt met de actualiteit en de gebeurtenissen van nu. Met deze lezing wil ze jonge kinderen inspireren en bewustzijn creëren over de waarde van vrede en vrijheid. Haar unieke benadering en haar vermogen om met kinderen in gesprek te gaan en te ontdekken wat hen nieuwsgierig maakt en hoe ze zich voelen, zorgen voor bijzondere interactie.

Vleugels
In haar eigen woorden: "Vrijheid is ons meest kostbare goed! Het geeft ons de ruimte om onze vleugels uit te slaan. Liefde en vrede zijn onze brug naar al het andere." Met meer dan 50 miljoen kinderen wereldwijd die zijn ontheemd door oorlog en geweld, voelt Leila het als haar plicht om deze cijfers tot leven te brengen. Ze wil gezichten en verhalen geven aan deze statistieken, om te benadrukken dat het niet zou moeten uitmaken waar je wieg staat. Ze koestert de wens dat elk kind kan opgroeien in vrijheid en vrede.

De kinderlezing op Slot Loevestein laat kinderen kennismaken met de kracht van verhalen en geeft ze de mogelijkheid om te leren van iemand die een bijzondere reis heeft afgelegd. Leila's verhaal zal niet alleen ontroeren, maar ook waardevolle inzichten bieden die jonge kinderen kunnen inspireren.

Informatie
De kinderlezing van Leila Prnjavorac is op zondag 17 september. De inloop is om 14.00 uur, de lezing start om 14.30. Via de site van Slot Loevestein kun je een ticket voor de kinderlezing reserveren. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig (museumkaarten zijn geldig). Met het ticket kun je voor of na de lezing de tentoonstelling ’’Monddood’’bezoeken en de geschiedenis van het slot en de vesting ontdekken.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...