Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bijzondere kinderlezing op Slot Loevestein Poederoijen

Geschreven: 09-08-2023
Bijzondere kinderlezing op Slot Loevestein Poederoijen

Op zondag 17 september wordt op Slot Loevestein. Voor het eerst een 'kinderlezing' georganiseerd, gegeven door Leila Prnjavorac.

Leila groeide op in Doboj,  in het voormalig Joegoslavië, totdat de oorlog uitbrak in 1992. Ze deelthaar verhaal over hoe het is om als kind een oorlog mee te maken en te moeten vluchten, en hoe ze een nieuw leven heeft opgebouwd na deze indrukwekkende reis.

Inspireren
Leila is al ruim 16 jaar werkzaam als presentator en spreker en is een bron van inspiratie voor velen. Ze verbindt dat wat zij zelf heeft meegemaakt met de actualiteit en de gebeurtenissen van nu. Met deze lezing wil ze jonge kinderen inspireren en bewustzijn creëren over de waarde van vrede en vrijheid. Haar unieke benadering en haar vermogen om met kinderen in gesprek te gaan en te ontdekken wat hen nieuwsgierig maakt en hoe ze zich voelen, zorgen voor bijzondere interactie.

Vleugels
In haar eigen woorden: "Vrijheid is ons meest kostbare goed! Het geeft ons de ruimte om onze vleugels uit te slaan. Liefde en vrede zijn onze brug naar al het andere." Met meer dan 50 miljoen kinderen wereldwijd die zijn ontheemd door oorlog en geweld, voelt Leila het als haar plicht om deze cijfers tot leven te brengen. Ze wil gezichten en verhalen geven aan deze statistieken, om te benadrukken dat het niet zou moeten uitmaken waar je wieg staat. Ze koestert de wens dat elk kind kan opgroeien in vrijheid en vrede.

De kinderlezing op Slot Loevestein laat kinderen kennismaken met de kracht van verhalen en geeft ze de mogelijkheid om te leren van iemand die een bijzondere reis heeft afgelegd. Leila's verhaal zal niet alleen ontroeren, maar ook waardevolle inzichten bieden die jonge kinderen kunnen inspireren.

Informatie
De kinderlezing van Leila Prnjavorac is op zondag 17 september. De inloop is om 14.00 uur, de lezing start om 14.30. Via de site van Slot Loevestein kun je een ticket voor de kinderlezing reserveren. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig (museumkaarten zijn geldig). Met het ticket kun je voor of na de lezing de tentoonstelling ’’Monddood’’bezoeken en de geschiedenis van het slot en de vesting ontdekken.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...