Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bijenhotels maken op 12 en 13 april

Geschreven: 21-03-2024
Bijenhotels maken op 12 en 13 april

HETEREN - Wilde bijen hebben het moeilijk maar we kunnen ze een handje helpen. Met een bijenhotel helpen we bepaalde wilde bijen zoals de metselbij aan een nestplek. Ook allerlei andere insecten profiteren van het insectenhotel. Om de biodiversiteit te versterken organiseren Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de gemeente Overbetuwe twee cursussen bijenhotels maken op 12 en 13 april. Voor materialen en gereedschap wordt gezorgd. Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is nodig. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per cursus.  Heb je een geschikte plek voor een insectenhotel? Meld je snel aan via de website van SLG: slgelderland.nl.

Cursus bijenhotels maken

Vooraf is er een korte presentatie over wilde bijen. Onder begeleiding van een adviseur van SLG ga je aan de slag met gaten boren in boomstammetjes en het kistje opvullen met riet en leem. De activiteit is geschikt voor jong en oud. Kom je met je kind(eren) of je kleinkind(eren), geeft dit ook dan tijdig door i.v.m. de beschikbare ruimte. Per huishouden kan er 1 kistje gevuld worden, die je daarna mee neemt en thuis ophangt.

  • Vrijdagmiddag 12 april van 13:00 tot 16:00 uur. Locatie: Landgoed Overbetuwe kinderboerderij, Uilenburgsestraat 3 6666 LA Heteren
  • Zaterdagochtend 13 april van 09:30 tot 12:30 uur. Locatie: Museumboerderij den Tip onder de Hooimijt, Merkenhorststraat 2, 6674 AH Herveld. We gaan aan de slag onder de hooimijt. Bezoekers kunnen hier koffie en appelflappen kopen.

Na de cursus begint op maandag 15 april de Nationale Bijentelling.

Deze activiteit is onderdeel van het project Samen op de bres voor bijen in Overbetuwe. Vorig jaar zijn informatieavonden georganiseerd over wilde bijen en konden grondeigenaren zich opgeven voor een advies voor bijvriendelijke beplanting op hun terrein.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de cursus bijenhotels maken op slgelderland.nl/projecten/bijen-overbetuwe.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland.

Foto is gemaakt door: Peter Eekelder

Rivierenland Radio is in Heteren te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...