Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bijendag op zondag 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst

Geschreven: 09-05-2024
Bijendag op zondag 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst

MAASHORST - Zondag 26 mei staat Natuurcentrum De Maashorst de hele dag in het teken van de bij! Van 11.00 tot 16.00 uur vertelt Imker Toon de Groot alles over deze bijzondere en belangrijke insecten. Tijdens de bijendag zijn er ook super leuke activiteiten voor kinderen.

Natuurcentrum de Maashorst verwelkomt imker Toon de Groot tijdens de bijendag op zondag 26 mei. Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en Toon de Groot zal ons alles vertellen over deze belangrijke insecten. Met hun bestuiving helpen bijen talloze plantensoorten te bestuiven en vruchten en zaden te vormen. Die zaden en vruchten zijn belangrijke voedselbronnen voor tal van dieren en zeker ook voor de mens! Zonder bijen die de appelbloesem bestuiven zouden er bijvoorbeeld geen appels aan de bomen komen. Ook zijn bijen zelf zijn een voedselbron voor vogels en daarnaast produceren ze honing, waarover Toon de Groot ons alles kan vertellen.

Tijdens de bijendag zijn er verschillende bijenvolken aanwezig die u kunt bekijken en kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals het maken van een bijenhotel. Op deze manier raken zij spelenderwijs bekend met de bijen en hun belangrijke rol in onze natuur.

Iedereen is van harte welkom op zondag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur in en bij het leslokaal van Natuurcentrum de Maashorst op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom en ontdek samen met ons de fascinerende wereld van de bijen en leer meer over hun bijdrage aan ons ecosysteem.

Rivierenland Radio is in Maashorst te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...