Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bijendag op zondag 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst

Geschreven: 09-05-2024
Bijendag op zondag 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst

MAASHORST - Zondag 26 mei staat Natuurcentrum De Maashorst de hele dag in het teken van de bij! Van 11.00 tot 16.00 uur vertelt Imker Toon de Groot alles over deze bijzondere en belangrijke insecten. Tijdens de bijendag zijn er ook super leuke activiteiten voor kinderen.

Natuurcentrum de Maashorst verwelkomt imker Toon de Groot tijdens de bijendag op zondag 26 mei. Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en Toon de Groot zal ons alles vertellen over deze belangrijke insecten. Met hun bestuiving helpen bijen talloze plantensoorten te bestuiven en vruchten en zaden te vormen. Die zaden en vruchten zijn belangrijke voedselbronnen voor tal van dieren en zeker ook voor de mens! Zonder bijen die de appelbloesem bestuiven zouden er bijvoorbeeld geen appels aan de bomen komen. Ook zijn bijen zelf zijn een voedselbron voor vogels en daarnaast produceren ze honing, waarover Toon de Groot ons alles kan vertellen.

Tijdens de bijendag zijn er verschillende bijenvolken aanwezig die u kunt bekijken en kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals het maken van een bijenhotel. Op deze manier raken zij spelenderwijs bekend met de bijen en hun belangrijke rol in onze natuur.

Iedereen is van harte welkom op zondag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur in en bij het leslokaal van Natuurcentrum de Maashorst op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom en ontdek samen met ons de fascinerende wereld van de bijen en leer meer over hun bijdrage aan ons ecosysteem.

Rivierenland Radio is in Maashorst te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Flitsfeitje Nemo van The Code

Nemmo's liedje "The Code" is een krachtige expressie van zelfontdekking en identiteit. Het vertegenwoordigde Zwitserland in de Eurovisie Songfestival van 2024 en heeft een diepe indruk achtergelaten met zijn gedurfde en grensverleggende mix van muziekgenres. "The Code" spreekt over Nemmo's reis n...

N.I.V.O.-Sparta wint derde periodetitel in Aalst

AALST - N.I.V.O.-Sparta won zaterdag (18-5), op bezoek bij Roda Boys in Aalst, de derde periodetitel. De ploeg staat door een 2-2 gelijkspel tegen Roda Boys nu ook op kop voor de titel in de Tweede Klasse G.

In Aalst wist N.I.V.O.-Sparta zich gesteund door honderden fans. N.I.V.O.-...

Uilenlezing door Christien Hermsen en Anita van Dooren

HEUSDEN - Op 29 mei organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een lezing over uilen. Locatie is buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2 te Vlijmen (Vliedberg). De lezing wordt gegeven door Christien Hermsen en Anita van Dooren, start om 19.30 uur en duurt ongeveer ...