Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bezwaren Dorp Landschap Bommelerwaard geitenstal ongegrond verklaard

Geschreven: 08-05-2024
Bezwaren Dorp Landschap Bommelerwaard geitenstal ongegrond verklaard

ROSSUM - De ingediende bezwaren door Stichting Dorp en Landschap Bommelerwaard tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van een geitenstal aan de H.C. de Jonghweg 12 zijn ongegrond verklaard. Het college van de gemeente Maasdriel gaat niet mee in de ingediende bezwaren en handhaaft het eerder genomen besluit de omgevingsvergunning te verlenen.

Op 10 oktober 2023 verleende de gemeente een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe stal ter vervanging van de bestaande bij de geitenhouderij aan de H.C. de Jonghweg 12 in Rossum. Deze omgevingsvergunning ziet toe op de bouwactiviteiten en een beperkte milieutoets, maar staat geen uitbreiding toe van het aantal geiten dat in de stal mag worden gehouden.

Bezwaren
Stichting Dorp en Landschap Bommelerwaard maakte bezwaar tegen deze omgevingsvergunning. De bezwaarmakers menen dat de milieueffectbeoordeling tekort schiet. Het college legt in een reactie aan de gemeenteraad jit waarom: ‘Omdat ten onrechte is aangenomen dat het aantal dieren gelijk blijft. Volgens bezwaarmakers is sprake van een verdubbeling van het aantal dieren en een verdubbeling van de stalafmeting ten opzichte van de feitelijke situatie, hetgeen leidt tot meer nadelige gevolgen voor het milieu.’

Advies
De bezwaarschriftencommissie adviseerde de gemeente om de bezwaren ongegrond te verklaren. De stichting vergelijkt de aangevraagde activiteit onterecht met de bestaande situatie. Het gaat uiteindelijk om de vergundesituatie. Uitgaande van de vergunde situatie is er geen sprake van een aanzienlijke toename van milieugevolgen.

Het college: ‘Wij hebben besloten het advies van de commissie te volgen en de ingediende bezwaren tegen de omgevingsvergunning ontvankelijk en ongegrond te verklaren.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Rossum te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...