Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bezoek de prachtige Kerststal met wensboom in Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 07-12-2023
Bezoek de prachtige Kerststal met wensboom in Sint-Jan Waalwijk

Het is inmiddels een traditie geworden: een bezoek aan de sfeervolle kerststal in de Sint-Jan de Doper in Waalwijk. Ook dit jaar kan iedereen in de Sint-Jan genieten van de Oriëntaalse kerststal met antieke beelden, die in de donkere dagen voor kerst prachtig tot hun recht komen. Iedereen kan zijn kerstwens ophangen in de wensboom. En niet alleen de kerststal, maar ook de sfeervol versierde en verlichte kerk is zeker de moeite waard om de komende tijd te komen bekijken.

De Advent is weer begonnen; weken van bezinning als voorbereiding op Kerstmis, het feest van licht in een tijd vol duisternis. Het is ook een periode waarin we terugkijken en vooruitblikken. Terwijl de kou zich buiten laat voelen, brengt Kerstmis ons een innerlijke warmte die ons kan verenigen. Ook de Sint-Jan draagt daar aan bij. Het is een jaarlijkse traditie dat van begin december tot eind januari de kerststal te bezichtigen is in de kerk. Talrijke bezoekers van heinde en verre weten de weg naar de fraaie kerststal te vinden en komen daar een kaarsje opsteken.

Dit jaar wordt in de Sint-Jan de Doperkerk de Oriëntaalse kerststal prachtig ingericht met de antieke beelden uit de vroegere Clemenskerk. Bij de kerststal staat ook dit jaar weer een wensboom waarin iedereen die dat wil zijn persoonlijke intentie of kerstwens kan ophangen. Voor de kinderen zijn kleurplaten beschikbaar. Iedereen is van harte welkom om vanaf zaterdag 9 december de fraaie kerststal én de mooi verlichte en versierde kerk te komen bezoeken. De kerststal is te bekijken tot eind januari.

Buiten de vieringen en reguliere openingstijden van woensdag t/m zondag van 13.30 - 16.30 uur is de kerk ook op Eerste en Tweede Kerstdag ‘s middags open. Op Tweede Kerstdag is er rond 15:00 uur het traditionele ‘Kindje wiegen’ waarvoor alle ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen van harte zijn uitgenodigd. Ook zal het ongetwijfeld weer druk zijn in de kerk tijdens de kerstvieringen en tijdens de geplande kerst- en nieuwjaarsconcerten. Het concertprogramma is te vinden op www.vriendensintjanwaalwijk.nl.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...