Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bewoning bedrijfspanden Well moet stoppen van de rechter Well/SlijkWell

Geschreven: 27-09-2023
Bewoning bedrijfspanden Well moet stoppen van de rechter Well/SlijkWell

 De rechter in Arnhem heeft gesproken. In de bedrijfspanden aan de Slijkwellsestraat verblijven 48 arbeidsmigranten die daar niet mogen wonen. Dat is tegen de regels. Wel krijgt de eigenaar van de bestuursrechter langer de tijd om aan de ongewenste woonsituatie een einde te maken. 

Eerder had de gemeente Maasdriel een last onder dwangsom opgelegd aan eigenaar en de huurder van de panden. De bewoning is immers strijdig met het bestemmingsplan, zo stelde Maasdriel, De gewraakte woonruimten boven de bedrijfspanden waren aanvankelijk bedoeld als kantoren. Later werd dit gewijzigd. 

Zes weken
De Arnhemse rechter vond de door gemeente Maasdriel opgelegde last onder dwangsom terecht. Hij was ook van mening dat de tijd van zes weken te kort was om vervangende woonruimte te zoeken voor de inwonende arbeidsmigranten. Betrokkenen krijgen nu 26 weken de tijd. 

Illegaal
De eigenaar en de huurder zagen mogelijkheden om de situatie te legaliseren en wilden dat de bewoning van de ruimten boven het bedrijf zou kunnen worden voortgezet. Dat was ook hun vraag aan de rechter. De gemeente Maasdriel heeft dat bestreden, de bewoning was en is illegaal. Daarin gaf de rechter de gemeente dus gelijk.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Well/Slijkwel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...