Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bewonerscollectief de Maas ontwikkelt toekomstvisie riviergebied Maasdriel

Geschreven: 02-11-2023
Bewonerscollectief de Maas ontwikkelt toekomstvisie riviergebied Maasdriel

Nadat het zuiden van Nederland in 2021 met overstromingen te kampen, kreeg, ontwikkelde een bewonerscollectief aan de Maas een toekomstvisie voor het riviergebied: een natuurrijke Maas tussen Hedel en Heusden. Werkendeweg ontdekten zij dat in de vele bestaande plannen (te) weinig samenhang bestond rond het Maas-traject tussen Hedel en Heusden. Daar brachten zij verandering in met een stevige, alomvattende toekomstvisie.

Het nu opgestelde document De Vrije Maas biedt een samenhangend en compleet perspectief voor het genoemde gebied. ‘Een perspectief waarin alle belangen zijn vertegenwoordigd, maar waarin waterveiligheid en biodiversiteit voorop staan'. Nu staat de bewonersgroep voor de uitdaging om met het plan daadwerkelijk invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van de Maas.

Alternatieven
'De Maas, bevrijd van haar strakke begrenzing, krijgt in dit plan de ruimte om te meanderen zodat de veiligheid van dorpen en steden gediend wordt zonder haar belangrijke scheepvaartfunctie te verliezen.' Aldus het stuk.
Maar ook: 'Naast veiligheid is in het plan ook rekening gehouden met waterberging om droogte te voorkomen, met de terugkeer van oorspronkelijke biodiversiteit, met de leefbaarheid voor mensen die willen wonen en recreëren, met de energietransitie en met alternatieve bedrijfsvoering voor de boeren in het gebied.'

Het stuk omvat dus een serieuze toekomstvisie met een compleet perspectief voor de Maas tussen Hedel en Heusden.

Aan de slag
Het bewonerscollectief staat in de startblokken om in gesprek te gaan over de Maas tussen Hedel en Heusden. Ze nodigt daarom graag betrokkenen en experts uit om kennis te nemen van het plan en aanvullingen te plegen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...