Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Beverholen in dijken gedicht voor hoogwaterseizoen Bommelerwaard

Geschreven: 02-11-2023
Beverholen in dijken gedicht voor hoogwaterseizoen Bommelerwaard

Op verschillende plekken in het rivierengebied is Waterschap Rivierenland bezig om holen van bevers in dijken te dichten. Onder meer in Ophemert en Dussen zorgt het dier voor schade aan dijken die juist in het winterse hoogwaterseizoen veiligheid bieden aan mensen. De schades werden ontdekt tijdens een nieuwe extra inspectie.

Eind september werden gaten gedicht in de Maasdijk bij Nederasselt, bij het Molenwiel. Eind oktober gebeurde dat aan de Waaldijk bij Dodewaard, nabij de voormalige kerncentrale. In november herstelt het waterschap schade aan de Maasdijk in Dussen.
Op 1 november repareerde het waterschap schade in de Waaldijk bij Ophemert. Ook hier werden aan de rivierzijde meerdere holen gedicht.

Extra inspectie
De schades werden ontdekt tijdens een extra inspectie op de waterlijn die dit najaar is uitgevoerd door muskusrattenbestrijders – bij uitstek de kenners van dierlijke graverij in de natuur. Deze nieuwe inspectie is onderdeel van steeds meer inzet: het waterschap ziet het aantal bevers en schades toenemen.

Bever gedijt
De bever doet het goed in het rivierengebied. Dat is gunstig voor de ecologie, de bever is de bekroning van natte natuur. Maar de groeiende populatie is een risico voor de dijken langs de grote rivieren, waarachter een miljoen Nederlanders wonen en werken.
Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor hun waterveiligheid. 'Omdat de bever een inheemse beschermde diersoort is, werken we met een beverprotocol. Jaarlijks herstellen we steeds meer schades.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...