Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Besturen GL en PvdA overwegen nieuwe samenwerking

Geschreven: 09-07-2024
Besturen GL en PvdA overwegen nieuwe samenwerking

BOMMELERWAARD - De besturen van GroenLinks en PvdA in de Bommelerwaard denken na over een nieuwe linkse samenwerking.

De besturen hebben zich over deze vraag  gebogen. Men heeft daarbij gekeken naar de lessons learned uit het verleden. Men vroeg zich ook of er draagvlak zou zijn voor een nieuwe linkse samenwerking. De besturen geloven in de kracht van links. Wat vinden de leden? 

Een verenigd links. Inhoudelijk staan de partijen voor dezelfde groene en sociale waarden, ook al komen zij vanuit verschillende tradities. ‘Hoe krachtig zou het kunnen zijn als we – met respect voor elkaars identiteit en werkwijze – een stevige vuist kunnen maken tegen het huidige beleid, tegen de verrechtsing en het populisme in onze maatschappij, met alleen maar polarisatie als gevolg?’ Aldus de PvdA in een bericht.

Leden
Of er voldoende draagvlak is voor nauwere samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in de Bommelerwaard, is aan de leden van beide partijen. De besturen willen graag uiterlijk komend najaar weten of de fracties in de Bommelerwaard gezamenlijke kunnen optrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026. Op 13 november a.s. nemen PvdA en GroenLinks Bommelerwaard hierover een definitief besluit in de ledenvergaderingen. De leden worden nu opgeroepen zich uit te spreken over een mogelijke samenwerking tussen genoemde partijen. Hiertoe werd een enquête opgesteld.

Vervolgstappen
Begin september komen de besturen van de twee partijen weer bij elkaar. Op basis van de dan verkregen informatie worden de vervolgstappen bekeken.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...