Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bergsche Maasveren blijven nog even gratis voor iedereen Well

Geschreven: 24-06-2023
Bergsche Maasveren blijven nog even gratis voor iedereen Well

Waar alle andere veerdiensten al een vergoeding vroegen voor een overtocht, lukte het de Bergsche Maasveren lange tijd om alle gebruikers kosteloos over te zetten. Het oplopend verschil tussen de kosten van de veerverbinding en de baten uit het eigen vermogen dwingt De Stichting om een systeem van betaling te introduceren. De zienswijzen van de gemeenteraden leiden tot aanpassingen, waardoor de geplande startdatum verschuift naar medio oktober 2023.

Mathé Holleman (voorzitter bestuur Stichting Bergsche Maasveren): “Wij begrijpen dat de Raad van Toezicht de uitkomsten van de gevraagde zienswijze mee laat wegen. Dit heeft praktische consequenties, waardoor wij de invoering van de betaling moeten doorschuiven.”

Bruidschat
In 2009 heeft het (toenmalige) ministerie van Verkeer en Waterstaat het beheer en het onderhoud van de drie veerverbindingen samen met een zogenaamde ‘bruidsschat’ overgedragen aan de oevergemeenten. Deze bruidsschat blijkt nu onvoldoende om de veren blijvend in de vaart te houden. Reden voor de stichting om te doen wat noodzakelijk is.

Groot belang
Het Drongelense Veer, Bernse Veer en Capelse Veer varen dagelijks en zijn daarmee van groot belang voor de ontsluiting van de vier oevergemeenten Altena, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel. Wethouders van deze gemeenten vormen de Raad van Toezicht van de Stichting. Zij legden het besluit om betaling in te voeren ter zienswijze voor aan hun gemeenteraad.

Holleman: “Het kostte de Raad van Toezicht enige tijd om tot een uitkomst te komen. Dat is ook begrijpelijk, je wilt de zienswijzen daadwerkelijk mee laten wegen. Gezamenlijk hebben wij besloten om de gemeente Altena meer tijd te geven om de gewenste tegemoetkoming aan haar inwoners goed te bepalen en te communiceren met onder andere de Dorpsraden. Daarnaast is besloten alle landbouwverkeer èn loonwerkers gratis over te zetten. Het bestuur wil de invoering van deze aanpassingen en de handhaving 100% in orde hebben. Dit kan gerealiseerd worden, maar het kost de politiek en het bestuur de nodige maanden om dit voor te bereiden en goed te doen”.

Gemak
De registratie en betaling wordt zo gemakkelijk mogelijk voor alle gebruikers van de veerdienst, van inwoners die bijna dagelijks zo reizen tot toeristen die een slechts een enkele keer de oversteek maken. Voor de invoering worden de inwoners en ondernemers geïnformeerd over het inchecken, abonnementen, wijze van betalen en alles wat verder van belang is.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Well te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...