Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Beleef de Drogenap Hanze Experience

Geschreven: 26-05-2023
Beleef de Drogenap Hanze Experience

ZUTPHEN – Stap onder de Drogenapstoren en ontdek het Hanzeverhaal van ‘Albert op de Korenmarkt’ in beeld en geluid. Een maand lang, van 9 juni tot en met 9 juli, wanen bezoekers zich onder de Drogenapstoren in het Zutphen uit de Hanzetijd. In een film onder de toren maken ze kennis met de Zutphense Hanzekoopman. Deze doorlopende presentatie is gratis toegankelijk. 

"De Drogenapstoren maakt onderdeel uit van het verhaal over Zutphen in de Hanze. Je kunt denken dat het jammer is dat die toren juist in dit Hanzejaar voor onderhoud achter steigers verdwijnt, maar wij zagen ook direct een kans", vertelt Bastiaan Wevers, programmamanager voor het Hanzejaar bij Zutphen Promotie. “De gemeente werd ook direct enthousiast van onze ideeën en werkte mee om de plannen op korte termijn mogelijk te maken; de poort onder de toren is afgetimmerd en vanaf 9 juni zie je hier een film over een Zutphense koopman uit de Hanzetijd, Albert op de Korenmarkt.” 

Deze film is gemaakt in opdracht van het Erfgoedcentrum Zutphen. Albert werd rond 1400 geboren de Groenmarkt, die toen nog Korenmarkt heette. Als koopman reisde hij veel en hij vestigde zich ook een tijd in Danzig. Ondanks tegenslagen, verdiende hij goed als Hanzekoopman. In het archief van Zutphen zijn documenten bewaard waarop je kunt zien dat hij en zijn broer het stadsbestuur zelfs geld leenden voor de bouw van de Drogenapstoren in 1444. Bastiaan: “Juist dankzij de werkzaamheden aan de toren is dit nu een extra spannend stukje Zutphen geworden om dit Hanzejaar te bezoeken. Behalve het verhaal van Albert zie je hier ook de Zutphense Hanze-canon en andere wetenswaardigheden over dit bijzondere rijksmonument.”  

De film draait van 9 juni tot en met 9 juli elk kwartier. Op maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. 

Dinner Experience 'Onder de Toren' 
Op zaterdag 24 en zondag 25 juni kun je eenmalig en exclusief genieten ónder de Drogenapstoren. Dit was nog niet eerder mogelijk. De sfeervolle gewelven worden prachtig uitgelicht voor deze ervaringen die alle zintuigen zal prikkelen. Loungen op de lekkerste muziek van een DJ onder de prachtig verlichte gewelven, onder het genot van een bourgongisch viergangendiner, bereid door chefkok Rinaldo van Berlo van The Rough Meat Company en zijn team. De kaartverkoop voor deze culinaire belevenis is inmiddels gestart via de website van InZutphen. 

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...