Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Beleef de Drogenap Hanze Experience

Geschreven: 26-05-2023
Beleef de Drogenap Hanze Experience

ZUTPHEN – Stap onder de Drogenapstoren en ontdek het Hanzeverhaal van ‘Albert op de Korenmarkt’ in beeld en geluid. Een maand lang, van 9 juni tot en met 9 juli, wanen bezoekers zich onder de Drogenapstoren in het Zutphen uit de Hanzetijd. In een film onder de toren maken ze kennis met de Zutphense Hanzekoopman. Deze doorlopende presentatie is gratis toegankelijk. 

"De Drogenapstoren maakt onderdeel uit van het verhaal over Zutphen in de Hanze. Je kunt denken dat het jammer is dat die toren juist in dit Hanzejaar voor onderhoud achter steigers verdwijnt, maar wij zagen ook direct een kans", vertelt Bastiaan Wevers, programmamanager voor het Hanzejaar bij Zutphen Promotie. “De gemeente werd ook direct enthousiast van onze ideeën en werkte mee om de plannen op korte termijn mogelijk te maken; de poort onder de toren is afgetimmerd en vanaf 9 juni zie je hier een film over een Zutphense koopman uit de Hanzetijd, Albert op de Korenmarkt.” 

Deze film is gemaakt in opdracht van het Erfgoedcentrum Zutphen. Albert werd rond 1400 geboren de Groenmarkt, die toen nog Korenmarkt heette. Als koopman reisde hij veel en hij vestigde zich ook een tijd in Danzig. Ondanks tegenslagen, verdiende hij goed als Hanzekoopman. In het archief van Zutphen zijn documenten bewaard waarop je kunt zien dat hij en zijn broer het stadsbestuur zelfs geld leenden voor de bouw van de Drogenapstoren in 1444. Bastiaan: “Juist dankzij de werkzaamheden aan de toren is dit nu een extra spannend stukje Zutphen geworden om dit Hanzejaar te bezoeken. Behalve het verhaal van Albert zie je hier ook de Zutphense Hanze-canon en andere wetenswaardigheden over dit bijzondere rijksmonument.”  

De film draait van 9 juni tot en met 9 juli elk kwartier. Op maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. 

Dinner Experience 'Onder de Toren' 
Op zaterdag 24 en zondag 25 juni kun je eenmalig en exclusief genieten ónder de Drogenapstoren. Dit was nog niet eerder mogelijk. De sfeervolle gewelven worden prachtig uitgelicht voor deze ervaringen die alle zintuigen zal prikkelen. Loungen op de lekkerste muziek van een DJ onder de prachtig verlichte gewelven, onder het genot van een bourgongisch viergangendiner, bereid door chefkok Rinaldo van Berlo van The Rough Meat Company en zijn team. De kaartverkoop voor deze culinaire belevenis is inmiddels gestart via de website van InZutphen. 

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...