Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Bedenk een naam voor het stadsbos

Geschreven: 08-05-2024
Bedenk een naam voor het stadsbos

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven zoekt een naam voor het stadsbos in Eindhoven Noordwest die het karakter, de pracht en de betekenis van het gebied vastlegt. We vragen Eindhovenaren om een goede naam te bedenken voor dit prachtig stukje Eindhoven.

Het stadsbos is een verzameling van landgoederen, parken en buitenplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan: De Wielewaal, De Mispelhoef en De Grote Beek, het Philips de Jonghpark, Philips van Lenneppark, Philips Fruittuin en Welschap.

Wethouder Rik Thijs (Groen): "Deze deelgebieden hebben allemaal een eigen ‘gezicht’ en functie, maar vormen samen het grote, groene stadsbos. We zoeken een naam die de eenheid van de gebieden benadrukt en tegelijkertijd de variatie, schoonheid en/of de (cultuur)geschiedenis laat zien. Ben je creatief met taal, natuurliefhebber of heb je gewoon een goede naam met een verhaal, laat het ons dan weten."

Doe mee vóór 19 juni 2024
Mensen kunnen meedoen door vóór 19 juni een naam in te sturen, samen met een korte motivatie waarom juist die naam perfect past bij het gebied. Dat kan via www.eindhoven.nl/eennaamvoorhetstadsbos. Hier staat ook meer informatie.

Jury
De naam wordt beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit: Eline Hintzen (achterkleindochter van Frits Philips), Peter Kentie (directeur Eindhoven365) en Rik Thijs (wethouder klimaat, energie, grond en vergroening). De naam wordt in het najaar van 2024 bekendgemaakt.

En wat staat er op het spel? De winnaar ziet de verzonnen naam voortaan bij de entrees van het gebied en in andere verwijzingen naar het stadsbos. Ook wint de bedenker een privérondleiding op landgoed De Wielewaal.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...